Mediterraan kipstoofpotje



Super mals word je kip door dit stoofpotje. Je waant je even in Mediterrane sferen. Dat dit ook een heel vriendelijk gerecht is voor je portemonnee komt door de stukken kip die worden gebruikt. Daar zit bovendien veel meer smaak aan.

En ja, kluiven mag!

Voor vier personen

2 grote kippenbouten (800g), dijen en drumsticks losgesneden
zout en peper
2el neutrale olie
1 ui
2 tenen knoflook
250g (regenboog) wortel
1el tomatenpuree
350g kriel in schil, in grove stukken gesneden
100-150g groene olijven
2 takjes rozemarijn, takjes gerist en fijngesneden (of 1 tl gedroogde rozemarijn)
1tl gedroogde salie
4 tomaten
1L kippenbouillon
1 blikje tomatenblokjes

Mediterraan kipstoofpotje

Snijd met een heel scherp mes de drumsticks los van de dijen. Eventueel kun je ook twee losse drumsticks en dijen kopen, je wilt wel dat er bot aan zit, dat is van belang voor de smaak. Verhit de grootste pan die je hebt met de olie en bak hier 3-4 per kant de kip goudbruin in aan. Haal die er dan uit en leg op een schoon bord apart.

Kip met smaak

In de resterende olie fruit je de ui en knoflook een paar minuten aan. Dan mag de wortel erbij, die bak je een minuut of vijf tot ze wat zachter worden. Tomatenpuree erbij, een minuutje meebakken. Daarna de aardappel, olijveen en kruiden erbij en even omscheppend bakken. Nu de bouillon en tomatenblokjes toevoegen, aan de kook brengen, vuur iets zachter en kip erbij en in een minuut of twintig gaar stoven.

Eenpansmaaltijd

Voordat je serveert op smaak brengen met zout en peper en nog wat verse tomaatblokjes toevoegen (laat die nog even mee warmen). Je kunt deze stoofschotel ook heel goed de dag ervoor al klaarmaken, zodat je ‘alleen nog maar even hoeft op te warmen op de dag dat je ‘wilt eten.

 

Gepubliceerd op 11 december 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.