Smulpaapje kookt! – Citrus kipspiesjes met regenboogwortelsalade
Als je Donna Hay ontmoet is het niet meer dan logisch dat je álle boeken van haar meeneemt die in je kast staan. Ze viel nog net niet van d’r stoel toen ze ze zag.
Maar het is ook een mooie aanleiding om weer eens even in al die boeken te bladeren. Haar venkelkipspiesjes inspireerden mij tot deze, frisse citrusvariant met mosterdzaad.
Voor 6 spiesjes
Sap van 2 mandarijntjes en 1 limoen (100ml samen)
1el tijmhoning
1t knoflook, fijngehakt
1el mooie olijfolie
1el mosterdzaad, kort geroosterd
versgemalen zwarte peper
400g kippendijen, in repen gesneden
Voor de salade
Halve bos regenboogwortel, in dunne repen met dunschiller gesneden
Helft van bovenstaande marinade
Snelle marinade én dressing
Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet de helft ervan over de kip. Goed mengen en dan afgedekt wegzetten. Alles tussen een half uur en de hele nacht is prima. Hoe langer in de marinade, des te malser en smakelijk de kip. Rijg daarna de kip aan satéprikkers en bak ze, om en om, in een hete (grill)pan in 5 minuten goudbruin en gaar.
De andere helft van de marinade giet je over de linten wortel. Serveer met gebakken aardappeltjes of deze zoete aardappelhutspot.
Gepubliceerd op 11 december 2014