Smulpaapje kookt! – Citrus kipspiesjes met regenboogwortelsalade



Als je Donna Hay ontmoet is het niet meer dan logisch dat je álle boeken van haar meeneemt die in je kast staan. Ze viel nog net niet van d’r stoel toen ze ze zag.

Maar het is ook een mooie aanleiding om weer eens even in al die boeken te bladeren. Haar venkelkipspiesjes inspireerden mij tot deze, frisse citrusvariant met mosterdzaad.

Voor 6 spiesjes

Sap van 2 mandarijntjes en 1 limoen (100ml samen)
1el tijmhoning
1t knoflook, fijngehakt
1el mooie olijfolie
1el mosterdzaad, kort geroosterd
versgemalen zwarte peper

400g kippendijen, in repen gesneden

Voor de salade

Halve bos regenboogwortel, in dunne repen met dunschiller gesneden
Helft van bovenstaande marinade

Snelle marinade én dressing

Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet de helft ervan over de kip. Goed mengen en dan afgedekt wegzetten. Alles tussen een half uur en de hele nacht is prima. Hoe langer in de marinade, des te malser en smakelijk de kip. Rijg daarna de kip aan satéprikkers en bak ze, om en om, in een hete (grill)pan in 5 minuten goudbruin en gaar.

De andere helft van de marinade giet je over de linten wortel. Serveer met gebakken aardappeltjes of deze zoete aardappelhutspot.

Gepubliceerd op 11 december 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...