Smulpaapje weekmenu #48



Je hoeft niet iedere keer zelf te bedenken wat je gaat eten, ik help je daar graag bij. Daarom is er iedere week een Smulpaapje weekmenu, met volop recepten en inspiratie voor het hele gezin. Kindvriendelijk ja, maar ik noem het liever gezinsvriendelijk.

Want apart eten koken voor kinderen, da's toch niet meer van deze tijd. Lekker samen eten en genieten natuurlijk weer wel! Weten wat er deze week op het menu staat? Lees gauw verder…

Smulpaapje weekmenu

Maandag           Zuurkool met appelstroopworstjes
Het is er inmiddels weer koud genoeg voor. Deze schotel is ook in z’n geheel de dag ervoor al voor te bereiden.

Dinsdag             Romige pasta met gerookte kip
Verwennerij op een doodgewone dinsdag. Waarom niet?!

Woensdag         Mexicaanse wraps met chili
De eetbare bakjes maak je heel gemakkelijk zelf. Leuk ook om samen met je kind(eren) te doen!

Donderdag        Spruitjes met rijst
Nee, echt. Dit ga je lekker vinden. Beloofd!

Vrijdag               Slawraps met kipgehakt
Fastfood op de vrijdag, maar dan gezond én lekker

Weekendtip      Pompoen, feta & saliebrood
Het ideale moment om dit brood te maken, voor bij de borrel of een lekkere kop soep

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

1kg kruimige aardappels
scheutje melk
scheutje olijfolie (of boter)
nootmuskaat
500g zuurkool
2-3el creme fraiche
125g gerookte spekjes
250g verse worstjes (ik gebruikte Catalaanse worstjes van AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
2-3tl appelstroop
zout & peper
50g Panko
100g gratineerkaas

Dinsdag

225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet
2tenen knoflook
100g geraspte Parmezaanse kaas
250ml slagroom
500ml kippenbouillon
2el verse platte peterselie
zout en peper
100g pancetta

Woensdag

8 bloemtortilla’s
1 ui
1 teen knoflook
1el olie
250g rundergehakt
1 gele paprika
100g haricots verts
1 blik tomatenblokjes, met sap (à 400g)
1 blik chilibonen (400g)
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
zout & peper
little gem sla
geraspte kaas, naar smaak
crème fraîche, naar smaak

Donderdag (verdubbel de hoeveelheid voor 4 personen)

1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Vrijdag

300g kipgehakt
1tl sesamolie
½ el sojasaus (Kikoman, minder zout)
50g julienne wortel
1,5 teen knoflook, fijngesneden
4 lente uitjes, in ringetjes (wit en groen apart)
sesamzaadjes
2 kropjes little Gem (kleine kropjes sla), losse blaadjes

Weekendtip

250ml lauwwarm water
1 zakje droge gist (7g)
2tl honing
400g bloem
1tl zout
400g pompoenblokjes
1tl (gerookt) paprikapoeder
100g feta
12 verse salieblaadjes
1 ei

Gepubliceerd op 21 november 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 juni 2021
 
Pulpo met olijvensaus uit Mi Casa Peru

Dit pulpo gerecht is het perfecte voorbeeld van de veelzijdigheid van de Peruaanse gerechten in Mi Casa Peru. Een aanrader
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.