Smulpaapje weekmenu – #47



We hebben nóg een manier gevonden om lekker spruitjes te eten, alleen al daarom is dit weekmenu weer de moeite waard.

Naast dat we er een fantastisch Marokkaans familierecept in delen, een ouderwetse Hollandse stamppot (of toch niet?) én weer een paar heerlijke Sinterklaas lekkernijen voor jullie hebben bedacht!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Risotto met spruitjes

Dag 2 – Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Dag 3 – Spinaziestamppot

Dag 4 – Warme sinaasappel-chocolademelk met speculaasschuimpjes

Dag 5 – Saucijzenbroodjes met appel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

zak spruitjes
400g risottorijst
bosje krulpeterselie
75g Gorgonzola
125g bacon, iets dikker gesneden
3 tomaten
400 g rundergehakt
doosje eieren
1 kilo aardappelen
450g spinazie
2 bosuitjes
50g halfgedroogde tomaatjes
50g walnoten
75g boerenwalnotenkaas
halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola
1 vanillestokje
sinaasappel
sinaasappelsap
200g varkensgehakt
1 Elstar appel
6 plakjes bladerdeeg

Voorraadkast

uien
knoflook
neutrale olie
kippenbouillon
peper, zout
gemberpoeder
komijnpoeder
paprikapoeder
melk
roomboter
dijon mosterd
gedroogde tijm
geroosterde sesamzaadjes
speculaaskruiden

Gepubliceerd op 18 november 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.