Smulpaapje weekmenu – #47
We hebben nóg een manier gevonden om lekker spruitjes te eten, alleen al daarom is dit weekmenu weer de moeite waard.
Naast dat we er een fantastisch Marokkaans familierecept in delen, een ouderwetse Hollandse stamppot (of toch niet?) én weer een paar heerlijke Sinterklaas lekkernijen voor jullie hebben bedacht!
Dit staat er deze week op het menu
Dag 1 – Risotto met spruitjes
Dag 2 – Marokkaanse gehaktballetjes met couscous
Dag 3 – Spinaziestamppot
Dag 4 – Warme sinaasappel-chocolademelk met speculaasschuimpjes
Dag 5 – Saucijzenbroodjes met appel
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappen
zak spruitjes
400g risottorijst
bosje krulpeterselie
75g Gorgonzola
125g bacon, iets dikker gesneden
3 tomaten
400 g rundergehakt
doosje eieren
1 kilo aardappelen
450g spinazie
2 bosuitjes
50g halfgedroogde tomaatjes
50g walnoten
75g boerenwalnotenkaas
halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola
1 vanillestokje
sinaasappel
sinaasappelsap
200g varkensgehakt
1 Elstar appel
6 plakjes bladerdeeg
Voorraadkast
uien
knoflook
neutrale olie
kippenbouillon
peper, zout
gemberpoeder
komijnpoeder
paprikapoeder
melk
roomboter
dijon mosterd
gedroogde tijm
geroosterde sesamzaadjes
speculaaskruiden
Gepubliceerd op 18 november 2014