Smulpaapje weekmenu – #47



We hebben nóg een manier gevonden om lekker spruitjes te eten, alleen al daarom is dit weekmenu weer de moeite waard.

Naast dat we er een fantastisch Marokkaans familierecept in delen, een ouderwetse Hollandse stamppot (of toch niet?) én weer een paar heerlijke Sinterklaas lekkernijen voor jullie hebben bedacht!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Risotto met spruitjes

Dag 2 – Marokkaanse gehaktballetjes met couscous

Dag 3 – Spinaziestamppot

Dag 4 – Warme sinaasappel-chocolademelk met speculaasschuimpjes

Dag 5 – Saucijzenbroodjes met appel

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

zak spruitjes
400g risottorijst
bosje krulpeterselie
75g Gorgonzola
125g bacon, iets dikker gesneden
3 tomaten
400 g rundergehakt
doosje eieren
1 kilo aardappelen
450g spinazie
2 bosuitjes
50g halfgedroogde tomaatjes
50g walnoten
75g boerenwalnotenkaas
halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola
1 vanillestokje
sinaasappel
sinaasappelsap
200g varkensgehakt
1 Elstar appel
6 plakjes bladerdeeg

Voorraadkast

uien
knoflook
neutrale olie
kippenbouillon
peper, zout
gemberpoeder
komijnpoeder
paprikapoeder
melk
roomboter
dijon mosterd
gedroogde tijm
geroosterde sesamzaadjes
speculaaskruiden

Gepubliceerd op 18 november 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.