Smulpaapje kookt! – Warme chocolademelk met vleugje sinaasappel



Met de donkere dagen voor de deur is er niks lekkerder dan warme chocolademelk. En ja, een pak opentrekken en opwarmen is makkelijk maar echt lang zo lekker niet als zelf maken.

Maak ‘dus een zelf en dan kun je meteen proberen te variëren op de standaard chocomelk, zoals deze variant met een vleugje sinaasappel

Voor 4 grote mokken

500ml halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola, bijvoorbeeld Swiss Noir
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
2 plakjes sinaasappel
100ml sinaasappelsap

Warme chocolademelk zelf maken

Verwarm in een pan de melk en slagroom, tot handwarm. Dan de chocolade erbij, als ook de vanillezaadjes én het stokje. Leg de plakjes sinaasappel er nu in en laat alles warm worden, zodat de chocolade kan smelten. Goed roeren tussendoor. Is alle chocolade gesmolten en de melk goed warm dan het sinaasappelsap erbij.

Chocolademelk met wat extra’s

Wanneer je vindt dat de chocolademelk warm genoeg is haal je het vanillestokje eruit, knijp je de plakjes sinaasappelsap uit en gooit die ook weg. Schenk de chocolademelk in grote mokken en serveer er wat lekkers bij. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutkoekjes. Maar in de periode van Sinterklaas serveer je de chocomelk natúúrlijk met onze speculaasschuimpjes

 

Gepubliceerd op 17 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.