Smulpaapje kookt! – Warme chocolademelk met vleugje sinaasappel



Met de donkere dagen voor de deur is er niks lekkerder dan warme chocolademelk. En ja, een pak opentrekken en opwarmen is makkelijk maar echt lang zo lekker niet als zelf maken.

Maak ‘dus een zelf en dan kun je meteen proberen te variëren op de standaard chocomelk, zoals deze variant met een vleugje sinaasappel

Voor 4 grote mokken

500ml halfvolle melk
200ml slagroom
300g donkere chocola, bijvoorbeeld Swiss Noir
1 vanillestokje, opengesneden en zaadjes eruit geschraapt
2 plakjes sinaasappel
100ml sinaasappelsap

Warme chocolademelk zelf maken

Verwarm in een pan de melk en slagroom, tot handwarm. Dan de chocolade erbij, als ook de vanillezaadjes én het stokje. Leg de plakjes sinaasappel er nu in en laat alles warm worden, zodat de chocolade kan smelten. Goed roeren tussendoor. Is alle chocolade gesmolten en de melk goed warm dan het sinaasappelsap erbij.

Chocolademelk met wat extra’s

Wanneer je vindt dat de chocolademelk warm genoeg is haal je het vanillestokje eruit, knijp je de plakjes sinaasappelsap uit en gooit die ook weg. Schenk de chocolademelk in grote mokken en serveer er wat lekkers bij. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutkoekjes. Maar in de periode van Sinterklaas serveer je de chocomelk natúúrlijk met onze speculaasschuimpjes

 

Gepubliceerd op 17 november 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!