Speculaas meringuesWe kennen allemaal de traditionele Sinterklaas zoetigheden die al vanaf eind van de zomer in de schappen liggen. Gevuld speculaas, kruidnoten, taai taai. Allemaal met die specifieke smaak, die mede door speculaaskruiden wordt bereikt.

Maar met speculaaskruiden kun je nog veel meer lekkere dingen maken. Zoals deze speculaas schuimpjes. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo eten, lekker bij een beker warme chocolademelk. Maar door de vla of yoghurt krijg je er weer een heerlijk toetje van. Probeer maar eens!

Dit heb je nodig
2 eiwitten
120g poedersuiker
4g speculaas kruiden

(dit is genoeg voor twee bakplaten kleine schuimpjes)

Verwarm je oven voor op 140C

Meringues van speculaas

Met een mixer de eiwitten zodanig kloppen dat het eiwit stijf genoeg is, dat als je de mixer eruit haalt het eiwit omhoog blijft staan. Dit bereik je met zo’n 10 minuten op hoge stand mixen. Schep er dan de poedersuiker en speculaaskruiden luchtig door, tot het helemaal is opgenomen. Niet teveel roeren, je wil dat er zoveel mogelijk lucht in blijft.

Op een bakplaat met bakpapier doe je nu kleine hoopjes eiwit. Wil je dat het bakpapier stevig blijft liggen? Doe dan een klein puntje van het schuim op de bakplaat en leg daar het bakpapier op vast. Je kunt de schuimpjes heel netjes met een spuitzak spuiten, maar gewoon met een lepel kan ook. Je kunt ook één grote maken, voor een mega merengue. De keus is aan jou! Wij maakten er vandaag mini pepernootjes van, met een spuitzak gespoten.

Speculaasschuimpjes

Bak de schuimpjes gedurende 30 minuten op 140C. Maak je de grote variant, dan heb je ongeveer 60 minuten oventijd nodig. Als je kookwekker gaat doe je de oven uit en laat je de bakplaat er nog 15 minuten in staan. Haal de bakplaat uit de oven en laat goed afkoelen. Als je kleintjes/pepernootjes hebt gemaakt kun je die in een luchtdichte doos nog een aantal dagen bewaren. Maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 19 november 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!
8 januari 2023
salade met makreel
 
Makreelsalade met appel

Makreelsalade is niet alleen heerlijk op een boterham of cracker. Het is ook een heerlijk makreelrecept voor de borrel. Super veelzijdig!
5 januari 2023
palmkool
 
10 x recepten met lekker veel groente

In plaats van deze maand te focussen op afvallen wil ik je laten zien hoe lekker het is om veel groente te eten. Dus 10x recepten met volop groente.