Speculaas meringues



We kennen allemaal de traditionele Sinterklaas zoetigheden die al vanaf eind van de zomer in de schappen liggen. Gevuld speculaas, kruidnoten, taai taai. Allemaal met die specifieke smaak, die mede door speculaaskruiden wordt bereikt.

Maar met speculaaskruiden kun je nog veel meer lekkere dingen maken. Zoals deze speculaas schuimpjes. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo eten, lekker bij een beker warme chocolademelk. Maar door de vla of yoghurt krijg je er weer een heerlijk toetje van. Probeer maar eens!

Dit heb je nodig
2 eiwitten
120g poedersuiker
4g speculaas kruiden

(dit is genoeg voor twee bakplaten kleine schuimpjes)

Verwarm je oven voor op 140C

Meringues van speculaas

Met een mixer de eiwitten zodanig kloppen dat het eiwit stijf genoeg is, dat als je de mixer eruit haalt het eiwit omhoog blijft staan. Dit bereik je met zo’n 10 minuten op hoge stand mixen. Schep er dan de poedersuiker en speculaaskruiden luchtig door, tot het helemaal is opgenomen. Niet teveel roeren, je wil dat er zoveel mogelijk lucht in blijft.

Op een bakplaat met bakpapier doe je nu kleine hoopjes eiwit. Wil je dat het bakpapier stevig blijft liggen? Doe dan een klein puntje van het schuim op de bakplaat en leg daar het bakpapier op vast. Je kunt de schuimpjes heel netjes met een spuitzak spuiten, maar gewoon met een lepel kan ook. Je kunt ook één grote maken, voor een mega merengue. De keus is aan jou! Wij maakten er vandaag mini pepernootjes van, met een spuitzak gespoten.

Speculaasschuimpjes

Bak de schuimpjes gedurende 30 minuten op 140C. Maak je de grote variant, dan heb je ongeveer 60 minuten oventijd nodig. Als je kookwekker gaat doe je de oven uit en laat je de bakplaat er nog 15 minuten in staan. Haal de bakplaat uit de oven en laat goed afkoelen. Als je kleintjes/pepernootjes hebt gemaakt kun je die in een luchtdichte doos nog een aantal dagen bewaren. Maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 19 november 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.