Speculaas meringuesWe kennen allemaal de traditionele Sinterklaas zoetigheden die al vanaf eind van de zomer in de schappen liggen. Gevuld speculaas, kruidnoten, taai taai. Allemaal met die specifieke smaak, die mede door speculaaskruiden wordt bereikt.

Maar met speculaaskruiden kun je nog veel meer lekkere dingen maken. Zoals deze speculaas schuimpjes. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo eten, lekker bij een beker warme chocolademelk. Maar door de vla of yoghurt krijg je er weer een heerlijk toetje van. Probeer maar eens!

Dit heb je nodig
2 eiwitten
120g poedersuiker
4g speculaas kruiden

(dit is genoeg voor twee bakplaten kleine schuimpjes)

Verwarm je oven voor op 140C

Meringues van speculaas

Met een mixer de eiwitten zodanig kloppen dat het eiwit stijf genoeg is, dat als je de mixer eruit haalt het eiwit omhoog blijft staan. Dit bereik je met zo’n 10 minuten op hoge stand mixen. Schep er dan de poedersuiker en speculaaskruiden luchtig door, tot het helemaal is opgenomen. Niet teveel roeren, je wil dat er zoveel mogelijk lucht in blijft.

Op een bakplaat met bakpapier doe je nu kleine hoopjes eiwit. Wil je dat het bakpapier stevig blijft liggen? Doe dan een klein puntje van het schuim op de bakplaat en leg daar het bakpapier op vast. Je kunt de schuimpjes heel netjes met een spuitzak spuiten, maar gewoon met een lepel kan ook. Je kunt ook één grote maken, voor een mega merengue. De keus is aan jou! Wij maakten er vandaag mini pepernootjes van, met een spuitzak gespoten.

Speculaasschuimpjes

Bak de schuimpjes gedurende 30 minuten op 140C. Maak je de grote variant, dan heb je ongeveer 60 minuten oventijd nodig. Als je kookwekker gaat doe je de oven uit en laat je de bakplaat er nog 15 minuten in staan. Haal de bakplaat uit de oven en laat goed afkoelen. Als je kleintjes/pepernootjes hebt gemaakt kun je die in een luchtdichte doos nog een aantal dagen bewaren. Maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst!

Gepubliceerd op 19 november 2013


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.