Smulpaapje kookt! – Spinaziestamppotje met boerenwalnotenkaas



We zijn gewend om vooral in de winter stamppot te eten, maar eigenlijk is het voorjaar ook een prima moment hiervoor. Maar dan met lichtere ingrediënten en niet zoals je misschien gewend bent.

Probeer dit spinaziestamppotje eens, met een boerenwalnotenkaas en tomaatjes er door. Verrassend lekker!

Spinaziestamppot

Voor 4 personen

1 kilo aardappelen, geschild en in vieren
melk & roomboter voor de puree
450g spinazie, gewassen en uitgelekt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
50g halfgedroogde tomaatjes, grofgehakt
50g walnoten, grofgehakt
75g boerenwalnotenkaas, in blokjes
Optioneel: Dijon mosterd

Puree als basis

Voor dit spinaziestamppotje kook je eerst de aardappels gaar, giet af en laat even uitstomen. Maak er op je eigen manier puree van. Ik doe dat het liefst met een aardappelknijper, wat melk en roomboter. Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat.

Gewokte spinazie

In de tijd dat de aardappels koken verhit je een grote pan met een klein beetje olie, fruit daar de bosuitjes in aan. Wil je het iets pittiger van smaak, dan evt ook nog een teentje knoflook, fijngehakt. Dan beetje bij beetje de spinazie erbij, tot alles goed geslonken is. Doe de geslonken spinazie in een vergiet en duw zoveel mogelijk van het vocht eruit.

Vegetarische stamppot of toch niet?

Wil je de spinazie wat fijner, hak ‘dan nog even grof met een koksmes. De spinazie mag nu bij de puree, net als de tomaatjes, walnoten en kaas. Wil je ‘nog pittiger, doe er dan naar smaak nog wat mosterd door. Zonder de mosterd heeft het stamppotje een subtiele smaak en is ‘ie ook uitermate geschikt voor kleine mee-eters. Serveer bijvoorbeeld met gebakken kaassticks of een ander vegetarisch product. Voor de vleeseters serveer je er een lekkere bal gehakt bij!

Dit recept verscheen ook in de nieuwsbrief van Red een Kaas. De kaas werd beschikbaar gesteld door De Lekkerste Kaas.nl

Gepubliceerd op 5 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.