Smulpaapje kookt! – Spinaziestamppotje met boerenwalnotenkaas



We zijn gewend om vooral in de winter stamppot te eten, maar eigenlijk is het voorjaar ook een prima moment hiervoor. Maar dan met lichtere ingrediënten en niet zoals je misschien gewend bent.

Probeer dit spinaziestamppotje eens, met een boerenwalnotenkaas en tomaatjes er door. Verrassend lekker!

Spinaziestamppot

Voor 4 personen

1 kilo aardappelen, geschild en in vieren
melk & roomboter voor de puree
450g spinazie, gewassen en uitgelekt
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
50g halfgedroogde tomaatjes, grofgehakt
50g walnoten, grofgehakt
75g boerenwalnotenkaas, in blokjes
Optioneel: Dijon mosterd

Puree als basis

Voor dit spinaziestamppotje kook je eerst de aardappels gaar, giet af en laat even uitstomen. Maak er op je eigen manier puree van. Ik doe dat het liefst met een aardappelknijper, wat melk en roomboter. Breng op smaak met zout en peper en een snufje nootmuskaat.

Gewokte spinazie

In de tijd dat de aardappels koken verhit je een grote pan met een klein beetje olie, fruit daar de bosuitjes in aan. Wil je het iets pittiger van smaak, dan evt ook nog een teentje knoflook, fijngehakt. Dan beetje bij beetje de spinazie erbij, tot alles goed geslonken is. Doe de geslonken spinazie in een vergiet en duw zoveel mogelijk van het vocht eruit.

Vegetarische stamppot of toch niet?

Wil je de spinazie wat fijner, hak ‘dan nog even grof met een koksmes. De spinazie mag nu bij de puree, net als de tomaatjes, walnoten en kaas. Wil je ‘nog pittiger, doe er dan naar smaak nog wat mosterd door. Zonder de mosterd heeft het stamppotje een subtiele smaak en is ‘ie ook uitermate geschikt voor kleine mee-eters. Serveer bijvoorbeeld met gebakken kaassticks of een ander vegetarisch product. Voor de vleeseters serveer je er een lekkere bal gehakt bij!

Dit recept verscheen ook in de nieuwsbrief van Red een Kaas. De kaas werd beschikbaar gesteld door De Lekkerste Kaas.nl

Gepubliceerd op 5 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.