Smulpaapje kookt! – Saucijzenbroodjes met appel



Pakjesavond is zo´n moment dat je niet uitgebreid gaat koken. Wat hapjes, kopje soep en iets warms erbij is dan veel lekkerder. Overigens ook op een luie zondagmiddag is dat bij ons regelmatig het ritueel.

Dit zijn dan de ideale broodjes om als warme snack te serveren, en makkelijker gemaakt dan je misschien denkt.

Voor 6 grote saucijzenbroodjes

200g varkensgehakt
½ el gedroogde tijm
Zout en peper
1 Elstar appel, geraspt en drooggedept
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Geroosterde sesamzaadjes
1 ei, losgeklopt

Bakplaat met bakpapier. Oven voorverwarmen op 200C

Zelf saucijzenbroodjes maken

Meng het gehakt met de kruiden en appel tot een geheel. Leg de plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Vorm met je handen worstjes van het gehaktmengsel en leg aan het begin van ieder plakje. De randen erom heen houd je vrij. Vouw de randen naar binnen en rol op. Het einde bestrijk je met wat losgeklopt ei.

Als alles goed vast zit de rest van de bovenkant ook met ei bestrijken en bestrooien met wat geroosterd sesamzaad. Bak de broodjes nu in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin zijn. (reken op een minuut of 15, afhankelijk van je oven). Lauwwarm zijn ze het aller-lekkerst!

Uiteraard zijn deze saucijzenbroodjes ook lekker op andere dagen dan Sinterklaas 🙂 Of maak eens onze Oosterse variant!

Gepubliceerd op 19 november 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.