Smulpaapje weekmenu #46



Er staan inmiddels meer dan 800 (!) recepten op Smulpaapje. Maar om het jullie makkelijk te maken maak ik daar iedere week een selectie uit, die je door de week heel goed na werk/school of andere werkzaamheden kunt maken.

Want het leven is te kort om niet iedere dag lekker, vers en met het hele gezin aan tafel te zitten. Dit zit er deze week in het Smulpaapje weekmenu…

Maandag           Pasta met tomatenricottasaus
Kies je voor het snelle gemak van saus óver de pasta, of maak je het zondag al klaar en vul je er deze bijzondere pastaschelpen mee. Jij bepaalt!

Dinsdag             Spruitjes met rijst
Met spruitjes kun je nog veel meer lekkers, dan alleen onze favoriete pasta 😉

Woensdag          Maaltijd noodlesoep met kip
Deze heerlijke Ramen (noodlesoep) met kip kan ik iedere week wel eten. In een half uur zit je aan tafel!

Donderdag         Stamppot prei
Ook bij ons staat dit stamppotje deze week weer op tafel. Smullen geblazen!

Vrijdag                Koreaanse Bibimbap
Heb je restjes, dan is dit een ideaal opmaakgerecht, maar je kunt de ingrediënten er ook voor inkopen. Hoe dan ook de moeite waard om te maken.

Weekendtip       Appelrondo’s
Ieder excuus is prima om deze heerlijke appelkoeken dit weekend te bakken!

Boodschappenlijstje, per dag van het weekmenu

Maandag

2el neutrale olie
1 grote teen knoflook
1 ui
1 oranje paprika
1 courgette
125g mais
½ el ansjovis pasta
1 blik gepelde tomaten
125g ricotta
10 zwarte olijven
½ el gedroogde basilicum
½ el gedroogde oregano
peper & zout
75g geraspte kaas, ik gebruikte Appetina cheddar/mozarella mix
500g pasta schelpen, ik gebruikte die van Foodelicous

Dinsdag

1cm verse gember
1teen knoflook
scheutje neutrale olie
350g kippendijen
500g spruitjes
1 zak Tilda bruine basmatirijst (250g)
1el ketjap asin
½ el sambal
1 zakje gebakken uitjes

Woensdag

1 ui
200g shitake
3,5cm vers gember
2 tenen knoflook
½ rode chilipeper
75ml sojasaus
1el vissaus
350g kippendijen
2 potten gevogeltefond (à 380ml)
2 potten water
2 kleine paksoi
125g taugé
2x 90g Ramen noodles (AH of toko)
4 eieren

Donderdag

750g prei
25g boter
1el gedroogde tijm
1 citroen
1kg kruimige aardappels
100g feta
75g zongedroogde tomaatjes (op olie)
2el platte peterselie
zout en peper
optioneel: zwarte olijven

Vrijdag

250g Pandanrijst
25ml azijn
1tl suiker
1tl zout
zonnebloemolie
300g verse spinazie
1tl ketjap manis
250g kastanjeschampignons
1tl sesamolie
125g taugé
4 eieren
restjes kip
Atjar
sesamzaad

 

Gepubliceerd op 8 november 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2021
borrelboter Borreltijd
 
Borrelboter met sojasaus & tahin

Een bijzonder smaakvolle boter voor bij de borrel. Deze borrelboter met sojasaus en tahin uit Borreltijd is je nieuwe favoriete borrelhapje!
18 juni 2021
pancakes met aardbeien
 
Weekmenu 2021 – week 25

Ik ga echt ontzettend goed op dit lekkere weer, maar merk wel dat ik ook trek heb in zomerse gerechten. Die vind je dus allemaal in dit nieuwe weekmenu.
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.