Snelle Chicken Ramen – Noodlesoep met kip



Het is een van mijn nieuwe favorieten, Ramen soep. Helaas zijn de restaurantjes waar je dit goed kunt eten voor mij niet echt binnen handbereik. En hoewel ik het heerlijk vind om de bouillon voor noodlesoep zelf te maken, is het ook wel handig als er een snellere manier is.

Dus is dit recept met behulp van goede fond, in iets meer dan een half uur, garantie voor een kom dampende kip noodlesoep waar je je vingers, ehrm stokjes, bij aflikt!

Voor 6 kommen, als lichte maaltijdsoep

1 ui, fijngesnipperd
200g shiitake, gehalveerd
3,5cm vers gember, geraspt (ongeveer 1el)
2 tenen knoflook, geraspt
½ rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringen
75ml sojasaus
1el vissaus
350g kippendijen
2 potten gevogeltefond (á 380ml)
2 potten water
2 kleine paksoi
125g taugé
2x 90g Ramen noodles (AH of toko)

Om te serveren, per kom: zacht gekookt ei, sesamzaad, lenteui en wat limoensap
Bereidingstijd: 30 minuten

Snelle noodlesoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm daarin 2el zonnebloemolie. Fruit hierin 5 minuten, op zacht vuur de ui aan. Voeg dan de shiitake toe en bak die 2-3 minuten mee. Dan de knoflook, gember en peper erbij en even kort (half minuutje) meebakken.

Homemade Chicken Ramen

Voeg nu de sojasaus, vissaus, potten fond en 2 keer de inhoud van de fondpotten maar dan met water toe in de pan. Daar gaan de (hele) kippendijen bij. Breng dit aan de kook, vuur nu wat lager en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Haal dan de kip eruit en trek die met 2 vorken uit elkaar.

Noodlesoep met kip

Kook de noodles, volgens gebruiksaanwijzing en kook tegelijkertijd de eieren in ongeveer 6 minuten tot ze halfzacht zijn. Bij de bouillon gaat nu nog de paksoi en taugé die je 2 minuutjes laat mee pruttelen, voor je de kip terug in de pan doet. Proef op de soep zo goed is, wellicht wil je er nog wat sojasaus bij of een beetje limoen. Wil je meer pit, doe die dan individueel in de kom waarin je de saus serveert met bijvoorbeeld wat srirachasaus of sambal.

Serveer de soep door in een kom noodles te scheppen, je gehalveerde zachtgekookte ei, de vulling van de soep en natuurlijk genoeg van de heerlijke bouillon. Garneer met lenteui en sesamzaad. En ja, slurpen mag!

Gepubliceerd op 26 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.