Snelle Chicken Ramen – Noodlesoep met kip



Het is een van mijn nieuwe favorieten, Ramen soep. Helaas zijn de restaurantjes waar je dit goed kunt eten voor mij niet echt binnen handbereik. En hoewel ik het heerlijk vind om de bouillon voor noodlesoep zelf te maken, is het ook wel handig als er een snellere manier is.

Dus is dit recept met behulp van goede fond, in iets meer dan een half uur, garantie voor een kom dampende kip noodlesoep waar je je vingers, ehrm stokjes, bij aflikt!

Voor 6 kommen, als lichte maaltijdsoep

1 ui, fijngesnipperd
200g shiitake, gehalveerd
3,5cm vers gember, geraspt (ongeveer 1el)
2 tenen knoflook, geraspt
½ rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringen
75ml sojasaus
1el vissaus
350g kippendijen
2 potten gevogeltefond (á 380ml)
2 potten water
2 kleine paksoi
125g taugé
2x 90g Ramen noodles (AH of toko)

Om te serveren, per kom: zacht gekookt ei, sesamzaad, lenteui en wat limoensap
Bereidingstijd: 30 minuten

Snelle noodlesoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm daarin 2el zonnebloemolie. Fruit hierin 5 minuten, op zacht vuur de ui aan. Voeg dan de shiitake toe en bak die 2-3 minuten mee. Dan de knoflook, gember en peper erbij en even kort (half minuutje) meebakken.

Homemade Chicken Ramen

Voeg nu de sojasaus, vissaus, potten fond en 2 keer de inhoud van de fondpotten maar dan met water toe in de pan. Daar gaan de (hele) kippendijen bij. Breng dit aan de kook, vuur nu wat lager en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Haal dan de kip eruit en trek die met 2 vorken uit elkaar.

Noodlesoep met kip

Kook de noodles, volgens gebruiksaanwijzing en kook tegelijkertijd de eieren in ongeveer 6 minuten tot ze halfzacht zijn. Bij de bouillon gaat nu nog de paksoi en taugé die je 2 minuutjes laat mee pruttelen, voor je de kip terug in de pan doet. Proef op de soep zo goed is, wellicht wil je er nog wat sojasaus bij of een beetje limoen. Wil je meer pit, doe die dan individueel in de kom waarin je de saus serveert met bijvoorbeeld wat srirachasaus of sambal.

Serveer de soep door in een kom noodles te scheppen, je gehalveerde zachtgekookte ei, de vulling van de soep en natuurlijk genoeg van de heerlijke bouillon. Garneer met lenteui en sesamzaad. En ja, slurpen mag!

Gepubliceerd op 26 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.