Snelle Chicken Ramen – Noodlesoep met kip



Het is een van mijn nieuwe favorieten, Ramen soep. Helaas zijn de restaurantjes waar je dit goed kunt eten voor mij niet echt binnen handbereik. En hoewel ik het heerlijk vind om de bouillon voor noodlesoep zelf te maken, is het ook wel handig als er een snellere manier is.

Dus is dit recept met behulp van goede fond, in iets meer dan een half uur, garantie voor een kom dampende kip noodlesoep waar je je vingers, ehrm stokjes, bij aflikt!

Voor 6 kommen, als lichte maaltijdsoep

1 ui, fijngesnipperd
200g shiitake, gehalveerd
3,5cm vers gember, geraspt (ongeveer 1el)
2 tenen knoflook, geraspt
½ rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in ringen
75ml sojasaus
1el vissaus
350g kippendijen
2 potten gevogeltefond (á 380ml)
2 potten water
2 kleine paksoi
125g taugé
2x 90g Ramen noodles (AH of toko)

Om te serveren, per kom: zacht gekookt ei, sesamzaad, lenteui en wat limoensap
Bereidingstijd: 30 minuten

Snelle noodlesoep

Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm daarin 2el zonnebloemolie. Fruit hierin 5 minuten, op zacht vuur de ui aan. Voeg dan de shiitake toe en bak die 2-3 minuten mee. Dan de knoflook, gember en peper erbij en even kort (half minuutje) meebakken.

Homemade Chicken Ramen

Voeg nu de sojasaus, vissaus, potten fond en 2 keer de inhoud van de fondpotten maar dan met water toe in de pan. Daar gaan de (hele) kippendijen bij. Breng dit aan de kook, vuur nu wat lager en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Haal dan de kip eruit en trek die met 2 vorken uit elkaar.

Noodlesoep met kip

Kook de noodles, volgens gebruiksaanwijzing en kook tegelijkertijd de eieren in ongeveer 6 minuten tot ze halfzacht zijn. Bij de bouillon gaat nu nog de paksoi en taugé die je 2 minuutjes laat mee pruttelen, voor je de kip terug in de pan doet. Proef op de soep zo goed is, wellicht wil je er nog wat sojasaus bij of een beetje limoen. Wil je meer pit, doe die dan individueel in de kom waarin je de saus serveert met bijvoorbeeld wat srirachasaus of sambal.

Serveer de soep door in een kom noodles te scheppen, je gehalveerde zachtgekookte ei, de vulling van de soep en natuurlijk genoeg van de heerlijke bouillon. Garneer met lenteui en sesamzaad. En ja, slurpen mag!

Gepubliceerd op 26 april 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.