Gevulde pastaschelpen met tomatenricottasaus



Volgende maand mag ik jullie inspireren met mijn eigen Foodelicious box, maar ik word er zelf ook nog regelmatig door geïnspireerd. Zoals met de box van augustus, waar grote schelpen pasta in zaten die je kunt vullen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor canneloni (die je dan vult), of kies ervoor om de saus gewoon over normale pasta te doen, maar op deze manier was het wel heel erg smakelijk!

gevulde pasta fdbox Smulpaapje

Voor 4-6 personen

2el neutrale olie
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 oranje paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
125g mais, uitgelekt
½ el ansjovis pasta
1 blik gepelde tomaten, iets kleiner gemaakt
125g ricotta
10 zwarte olijven, grof gehakt
½ el gedroogde basilicum
½ el gedroogde oregano
peper & zout
75g geraspte kaas, ik gebruikte Appetina cheddar/mozarella mix
500g pasta schelpen, ik gebruikte die van Foodelicous

Verder nodig: ovenschaal 20x30cm – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Pastasaus met ricotta

Verwarm in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten in aan. Paprika en courgette erbij en op hoog vuur 5 minuten meebakken. De ansjovispasta erbij en een minuutje meebakken.

Gevulde pastaschelpen

Kook de pastaschelpen in ruim water in 10 minuten beetgaar. Doe in de tussentijd de gepelde tomaten bij de groente, breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met basilicum, oregano, zout en peper. Tot slot de ricotta, mais en olijven er door heen roeren. Proef of ‘ie zo goed op smaak is.

Pasta met tomatenricottasaus

Vul de uitgelekte pastaschelpen met een eetlepel van de saus en leg ze in de ovenschaal. Saus over, verdeel die dan over de pastaschelpen en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer met een tomatensalade voor erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.