Gevulde pastaschelpen met tomatenricottasaus



Volgende maand mag ik jullie inspireren met mijn eigen Foodelicious box, maar ik word er zelf ook nog regelmatig door geïnspireerd. Zoals met de box van augustus, waar grote schelpen pasta in zaten die je kunt vullen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor canneloni (die je dan vult), of kies ervoor om de saus gewoon over normale pasta te doen, maar op deze manier was het wel heel erg smakelijk!

gevulde pasta fdbox Smulpaapje

Voor 4-6 personen

2el neutrale olie
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 oranje paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
125g mais, uitgelekt
½ el ansjovis pasta
1 blik gepelde tomaten, iets kleiner gemaakt
125g ricotta
10 zwarte olijven, grof gehakt
½ el gedroogde basilicum
½ el gedroogde oregano
peper & zout
75g geraspte kaas, ik gebruikte Appetina cheddar/mozarella mix
500g pasta schelpen, ik gebruikte die van Foodelicous

Verder nodig: ovenschaal 20x30cm – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Pastasaus met ricotta

Verwarm in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten in aan. Paprika en courgette erbij en op hoog vuur 5 minuten meebakken. De ansjovispasta erbij en een minuutje meebakken.

Gevulde pastaschelpen

Kook de pastaschelpen in ruim water in 10 minuten beetgaar. Doe in de tussentijd de gepelde tomaten bij de groente, breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met basilicum, oregano, zout en peper. Tot slot de ricotta, mais en olijven er door heen roeren. Proef of ‘ie zo goed op smaak is.

Pasta met tomatenricottasaus

Vul de uitgelekte pastaschelpen met een eetlepel van de saus en leg ze in de ovenschaal. Saus over, verdeel die dan over de pastaschelpen en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer met een tomatensalade voor erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.