Gevulde pastaschelpen met tomatenricottasaus



Volgende maand mag ik jullie inspireren met mijn eigen Foodelicious box, maar ik word er zelf ook nog regelmatig door geïnspireerd. Zoals met de box van augustus, waar grote schelpen pasta in zaten die je kunt vullen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor canneloni (die je dan vult), of kies ervoor om de saus gewoon over normale pasta te doen, maar op deze manier was het wel heel erg smakelijk!

gevulde pasta fdbox Smulpaapje

Voor 4-6 personen

2el neutrale olie
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 oranje paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
125g mais, uitgelekt
½ el ansjovis pasta
1 blik gepelde tomaten, iets kleiner gemaakt
125g ricotta
10 zwarte olijven, grof gehakt
½ el gedroogde basilicum
½ el gedroogde oregano
peper & zout
75g geraspte kaas, ik gebruikte Appetina cheddar/mozarella mix
500g pasta schelpen, ik gebruikte die van Foodelicous

Verder nodig: ovenschaal 20x30cm – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Pastasaus met ricotta

Verwarm in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten in aan. Paprika en courgette erbij en op hoog vuur 5 minuten meebakken. De ansjovispasta erbij en een minuutje meebakken.

Gevulde pastaschelpen

Kook de pastaschelpen in ruim water in 10 minuten beetgaar. Doe in de tussentijd de gepelde tomaten bij de groente, breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met basilicum, oregano, zout en peper. Tot slot de ricotta, mais en olijven er door heen roeren. Proef of ‘ie zo goed op smaak is.

Pasta met tomatenricottasaus

Vul de uitgelekte pastaschelpen met een eetlepel van de saus en leg ze in de ovenschaal. Saus over, verdeel die dan over de pastaschelpen en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer met een tomatensalade voor erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!