Gevulde pastaschelpen met tomatenricottasaus



Volgende maand mag ik jullie inspireren met mijn eigen Foodelicious box, maar ik word er zelf ook nog regelmatig door geïnspireerd. Zoals met de box van augustus, waar grote schelpen pasta in zaten die je kunt vullen.

Uiteraard kun je ook kiezen voor canneloni (die je dan vult), of kies ervoor om de saus gewoon over normale pasta te doen, maar op deze manier was het wel heel erg smakelijk!

gevulde pasta fdbox Smulpaapje

Voor 4-6 personen

2el neutrale olie
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 oranje paprika, in blokjes
1 courgette, in blokjes
125g mais, uitgelekt
½ el ansjovis pasta
1 blik gepelde tomaten, iets kleiner gemaakt
125g ricotta
10 zwarte olijven, grof gehakt
½ el gedroogde basilicum
½ el gedroogde oregano
peper & zout
75g geraspte kaas, ik gebruikte Appetina cheddar/mozarella mix
500g pasta schelpen, ik gebruikte die van Foodelicous

Verder nodig: ovenschaal 20x30cm – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

Pastasaus met ricotta

Verwarm in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 10 minuten in aan. Paprika en courgette erbij en op hoog vuur 5 minuten meebakken. De ansjovispasta erbij en een minuutje meebakken.

Gevulde pastaschelpen

Kook de pastaschelpen in ruim water in 10 minuten beetgaar. Doe in de tussentijd de gepelde tomaten bij de groente, breng aan de kook en laat 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met basilicum, oregano, zout en peper. Tot slot de ricotta, mais en olijven er door heen roeren. Proef of ‘ie zo goed op smaak is.

Pasta met tomatenricottasaus

Vul de uitgelekte pastaschelpen met een eetlepel van de saus en leg ze in de ovenschaal. Saus over, verdeel die dan over de pastaschelpen en bestrooi tot slot met de geraspte kaas. Zet 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas mooi goudbruin is. Serveer met een tomatensalade voor erbij.

Gepubliceerd op 14 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.