Appelrondo’s uit Laura’s Bakery Bakboek



Deze zelfgebakken appelrondo’s uit Laura’s Bakery Bakboek zijn een absolute aanrader als je iets lekkers én makkelijks wilt bakken.

Ik raad je wel aan om bezoek uit te nodigen als je dit recept maakt. Doe je dat niet dan is het risico groot dat je alle 12 stuks zelf opeet. Met alle gevolgen van dien…

Dit recept – uit Laura’s Bakery bakboek – is super snel te maken, heel leuk om samen met je kind(eren) te maken en vooral heerlijk om zo vers mogelijk meteen op te snoepen!

Voor 12 kleine appelrondo’s heb je nodig

80g witte basterdsuiker
125g boter, koud en in blokjes
160g bloem
1tl bakpoeder
snuf zout

voor de vulling

100g amandelspijs (ik gebruikte die van dr. Oetker)
1/2 ei
2 appels, in kleine blokjes
2el suiker
3el abrikozenjam

verder nodig: bakringen (of muffinblik) – oven voorverwarmen op 180C (boven- en onderwarmte)

appelrondo's laura's bakery

Maak zelf appelrondo’s

Om zelf appelrondo’s te maken meng je de suiker met de boter, bloem, bakpoeder en zout in een kom en kneed tot een stevig deeg. Ik heb dit met de Kitchenaid gedaan. Verpak in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Kneed het spijs met de helft van een losgeklopt ei tot een soepel mengsel. Meng de appelblokjes met de suiker. Zet beiden even koel weg.

Appelrondo’s

Rol het deeg uit tot ongeveer 5mm dikte. Steek er met een ring (of glas) deeg uit om je bakblik mee te bekleden. Laura gebruikt voor dit recept bakringen, aangezien ik die niet had heb ik er een sandwichbakblik voor gebruikt (met losse onderkant) Eventueel zou je ook een muffinblik kunnen gebruiken. Leg daar dan voor de zekerheid een stukje bakpapier op de bodem, zodat ze na het bakken goed loslaten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Laura maakt met dit recept 8 stuks, in mijn blik konden er 12, maar ze waren daardoor iets kleiner.

appelrondo

Verse, zelfgebakken koeken met appel en spijs

Verdeel het spijsmengsel over de bodem en bedek met blokjes appel. Bak de rondo’s 20-25 minuten. Als ze zijn gebakken verwarm je de abrikozenjam en bestrijk je de bovenkant van de appelrondo’s zo gauw ze uit de oven komen. Laat afkoelen in het blik, haal ze er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat het deeg lekker krokant kan worden. Smullen maar!

Bewaar eventueel overgebleven appelrondo’s in een luchtdicht blik, ze blijven dan 3-4 dagen goed.

Gepubliceerd op 27 februari 2022


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.