Appelrondo’s uit Laura’s Bakery Bakboek

Deze zelfgebakken appelrondo’s uit Laura’s Bakery Bakboek zijn een absolute aanrader als je iets lekkers én makkelijks wilt bakken.
Ik raad je wel aan om bezoek uit te nodigen als je dit recept maakt. Doe je dat niet dan is het risico groot dat je alle 12 stuks zelf opeet. Met alle gevolgen van dien…
Dit recept – uit Laura’s Bakery bakboek – is super snel te maken, heel leuk om samen met je kind(eren) te maken en vooral heerlijk om zo vers mogelijk meteen op te snoepen!
Voor 12 kleine appelrondo’s heb je nodig
80g witte basterdsuiker
125g boter, koud en in blokjes
160g bloem
1tl bakpoeder
snuf zout
voor de vulling
100g amandelspijs (ik gebruikte die van dr. Oetker)
1/2 ei
2 appels, in kleine blokjes
2el suiker
3el abrikozenjam
verder nodig: bakringen (of muffinblik) – oven voorverwarmen op 180C (boven- en onderwarmte)
Maak zelf appelrondo’s
Om zelf appelrondo’s te maken meng je de suiker met de boter, bloem, bakpoeder en zout in een kom en kneed tot een stevig deeg. Ik heb dit met de Kitchenaid gedaan. Verpak in huishoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast. Kneed het spijs met de helft van een losgeklopt ei tot een soepel mengsel. Meng de appelblokjes met de suiker. Zet beiden even koel weg.
Appelrondo’s
Rol het deeg uit tot ongeveer 5mm dikte. Steek er met een ring (of glas) deeg uit om je bakblik mee te bekleden. Laura gebruikt voor dit recept bakringen, aangezien ik die niet had heb ik er een sandwichbakblik voor gebruikt (met losse onderkant) Eventueel zou je ook een muffinblik kunnen gebruiken. Leg daar dan voor de zekerheid een stukje bakpapier op de bodem, zodat ze na het bakken goed loslaten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Laura maakt met dit recept 8 stuks, in mijn blik konden er 12, maar ze waren daardoor iets kleiner.
Verse, zelfgebakken koeken met appel en spijs
Verdeel het spijsmengsel over de bodem en bedek met blokjes appel. Bak de rondo’s 20-25 minuten. Als ze zijn gebakken verwarm je de abrikozenjam en bestrijk je de bovenkant van de appelrondo’s zo gauw ze uit de oven komen. Laat afkoelen in het blik, haal ze er dan voorzichtig uit en laat op een rooster verder afkoelen, zodat het deeg lekker krokant kan worden. Smullen maar!
Bewaar eventueel overgebleven appelrondo’s in een luchtdicht blik, ze blijven dan 3-4 dagen goed.
Gepubliceerd op 27 februari 2022
4 reacties
Ik heb rondoringen. Moet ik dan ook een opstaande rand er in maken van het deeg of komt het vanzelf omhoog?
ja, altijd even een klein opstaand randje maken
Als je ze in een muffin vorm bakt moet je dan ook de zijkanten bekleden met deeg?
ja, altijd even zorgen voor een opstaand randje, dan blijft de vulling ook goed op z’n plek