Smulpaapje weekmenu – #44



Een moderne twist aan de Hollandse klassieker. Comfortfood uit de oven. Maar ook een eigentijds recept met pompoen in de hoofdrol. Het was weer heerlijk om dit weekmenu voor jullie te maken.

Ik verheug me nu al weer op de foto's van hoe het bij jullie straks op tafel staat!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Ovenschotel met zalm en spinazie

Dag 2 – Couscous met pompoen en hazelnoten

Dag 3 – Bloemkool met blauwe kaas

Dag 4 – Milde groente curry

Dag 5 – Pasta met zalm

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
2x rode paprika
gele paprika
60g hazelnoten
Halloumikaas (turkse supermarkt)
Verse munt
200g couscous
400g zalm, in grote blokjes gesneden
250g doperwten
1 citroen
200g spinazie
1 mini paksoi
1 komkommer
1 stukje gember (vers)
Groene currypasta, (bijvoorbeeld van de Lidl)
Blikje Kokosmelk
750g aardappels
400g zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
 

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Zonnebloemolie
Pasta
kaneel
cayennepoeder
gemberpoeder
zwarte peper
zeezout
knoflook, gehalveerd
Lekkere olijfolie
Roomboter
Halfvolle melk
Bloem
Dijon mosterd

Gepubliceerd op 30 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.