Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus



Een romige zalm uit de oven met spinazie en mosterdsaus. Perfect ook om van te voren klaar te maken. Ultiem comfortfood!

En dan comfortfood zoals we het graag eten. Luchtige puree, lekkere vette maar gezonde vis en een fluweelzachte mosterdsaus.

Oh en niet te vergeten de ovenschotel wordt afgedekt met een laagje kaas. Want als er iets is waar we van houden dan is het wel van gesmolten kaas!

Dit is zo’n ovenschotel met vis die je ook perfect kunt voorbereiden, ik leg je uit hoe dat het handigst gaat.

Voor één grote ovenschaal

35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g verse zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
Aardappelpuree

Oven voorverwarmen op 200C

ovenschotel met zalm en spinazie

Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus

Je begint met het maken van de mosterdsaus. Maak hiervoor een klassieke bechamelsaus, zoals we die hier ook maken, maar dan met de hoeveelheden zoals hierboven aangegeven. Voeg daar als laatste een goede lepel mosterd aan toe en breng op smaak met zout en peper. Maak daarna, volgens ons basisrecept, de aardappelpuree.

Wok de spinazie in een heel klein beetje olie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Druk de spinazie héél goed uit in een zeef, je wilt liefst alle vocht kwijt zijn. Dan kun je de ovenschotel nu gaan opbouwen!

Makkelijke vis uit de oven

Start met een laag aardappelpuree en leg daar bovenop de spinazie en cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Bedek die met plakjes rauwe zalm, daarover heen een flinke portie van de mosterdsaus.

Dek dit af met aardappelpuree. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal kun je één of meerdere laagjes doen, maar eindig altijd met een laag puree. Bestrooi de bovenkant van de puree met geraspte kaas.

Ovenschotel voorbereiden

Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de hele ovenschotel de dag/avond ervoor voorbereiden, zodat je die alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Reken dan op ongeveer 10-15 minuten extra bereidingstijd.

Gepubliceerd op 27 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.