Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus



Een romige zalm uit de oven met spinazie en mosterdsaus. Perfect ook om van te voren klaar te maken. Ultiem comfortfood!

En dan comfortfood zoals we het graag eten. Luchtige puree, lekkere vette maar gezonde vis en een fluweelzachte mosterdsaus.

Oh en niet te vergeten de ovenschotel wordt afgedekt met een laagje kaas. Want als er iets is waar we van houden dan is het wel van gesmolten kaas!

Dit is zo’n ovenschotel met vis die je ook perfect kunt voorbereiden, ik leg je uit hoe dat het handigst gaat.

Voor één grote ovenschaal

35g bloem
35g roomboter
Halfvolle melk
1el Dijon mosterd
400g verse zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
Aardappelpuree

Oven voorverwarmen op 200C

ovenschotel met zalm en spinazie

Ovenschotel met zalm, spinazie en mosterdsaus

Je begint met het maken van de mosterdsaus. Maak hiervoor een klassieke bechamelsaus, zoals we die hier ook maken, maar dan met de hoeveelheden zoals hierboven aangegeven. Voeg daar als laatste een goede lepel mosterd aan toe en breng op smaak met zout en peper. Maak daarna, volgens ons basisrecept, de aardappelpuree.

Wok de spinazie in een heel klein beetje olie, tot ‘ie helemaal geslonken is. Druk de spinazie héél goed uit in een zeef, je wilt liefst alle vocht kwijt zijn. Dan kun je de ovenschotel nu gaan opbouwen!

Makkelijke vis uit de oven

Start met een laag aardappelpuree en leg daar bovenop de spinazie en cherrytomaatjes (eventueel gehalveerd). Bedek die met plakjes rauwe zalm, daarover heen een flinke portie van de mosterdsaus.

Dek dit af met aardappelpuree. Afhankelijk van de grootte van je ovenschaal kun je één of meerdere laagjes doen, maar eindig altijd met een laag puree. Bestrooi de bovenkant van de puree met geraspte kaas.

Ovenschotel voorbereiden

Bak de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eventueel kun je de hele ovenschotel de dag/avond ervoor voorbereiden, zodat je die alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Reken dan op ongeveer 10-15 minuten extra bereidingstijd.

Gepubliceerd op 27 oktober 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.