Smulpaapje kookt! – Milde groene groentecurry



Bij de Lidl zijn de Vitasia weken begonnen. Smulpaapje ontving een aantal van de producten die vanaf nu in de winkel liggen. Daar ga je de komende tijd nog wel meer gerechten van terug zien.

Omdat onze peuter naar een verjaardagsfeestje was besloten we om lekker curry te maken. Tenslotte zijn curry’s voor veel kinderen te pittig. Of toch niet?

Voor 2 personen (ruime porties)

200g spinazie
1 mini paksoi, grof gesneden
1 komkommer, geschild, zaadlijst eruit en in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
1 stukje gember, geraspt of fijngehakt
1 teen knoflook, geraspt of fijngehakt
1el zonnebloemolie
Groene currypasta, 3 eetlepels (of meer als je wilt) van Lidl
Kokosmelk, inhoud van een blikje van Lidl

Kindvriendelijke curry

Verhit in een wok de zonnebloemolie en fruit zachtjes de gember en knoflook aan, tot het lekker ruikt. Dan het vuur hoger en de paprikareepjes en paksoi erbij. Wok tot ze beetgaar zijn. Dan de currypasta erbij en even aanfruiten. Ik had verwacht dat de currypasta heel pittig zou zijn, dat viel achteraf reuze mee (of tegen zo je wilt) Dus je kunt van dit merk gerust wat meer dan 3 eetlepels gebruiken. Eet je met kinderen dan is het ideaal dat ‘ie minder pittig is en kunnen ze zelfs met 3 eetlepels currypasta rustig mee eten.

Groene curry

Als de currypasta even heeft meegebakken gaat de komkommer erbij en dan mag de kokosmelk erbij. Goed mengen met de rest van de ingrediënten en flink warm laten worden. Als laatste de spinazie er beetje bij beetje bij doen. Door de warmte slinkt de groente. Doe er zoveel spinazie bij als je wilt.

Serveer de curry met je favoriete rijst en dien in diepe borden op. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 5 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.