Smulpaapje weekmenu #41

Als het zo’n druilerig weer is als de afgelopen tijd dan verlang ik altijd intens naar stoofschotels. Van de geur in huis word je al gelukkig en of je nu houdt van gestoofd vlees, kip of groente het kan allemaal. Maak ‘m in het weekend alvast klaar. Niet alleen voor het gemak, maar zeker ook voor een nog lekkerdere smaak.
Maar naast gerechten die zijn voor te bereiden in dit weekmenu ook weer genoeg à la minute recepten. Want met je gezin aan tafel tijd door brengen is minstens zo fijn als lekker snel aan tafel kunnen.
Smulpaapje weekmenu
maandag Kipstoofpotje met couscous
Maak ‘m zondag op je gemak klaar en geniet vandaag van het gemak én de intense smaak.
dinsdag Grieks stamppotje
In minder dan 20 minuten kun je vandaag aan tafel zitten en genieten van een fris stamppotje.
woensdag Hartige taart met spruitjes en pompoen
Omdat je met spruitjes echt álle kanten op kunt!
donderdag Pasta met gestoofde kip en tomaat
Pulled chicken, maar dan anders en in véél minder tijd. Smullen geblazen!
vrijdag Chili slawrap
Met maar een paar ingrediënten en lekker wat specerijen maak je deze heerlijke afsluiter van de week
weekendtip Churros cake
Maak een lekkere kop warme chocolademelk voor erbij en geniet!
boodschappenlijstje
maandag
750g kip (2 kippenpoten en 2 kippendijen, zonder bot)
75g gele rozijnen
75g gedroogde abrikozen
100ml vers sinaasappelsap
2tl kurkuma
2tl gemalen komijn
1tl cayenne
2tl kaneel
2tl gemalen koriander
1,5tl gemalen gember
2 uien
3 tenen knoflook
verse gember
2 courgettes
1 prei
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
400ml kippenbouillon
1 pak couscous, naar keuze
dinsdag
1kg kruimige aardappelen
300g spinazie
100g feta
100g kalamata olijven
50g zongedroogde tomaatjes
woensdag
1 rol kant en klaar deeg
500g spruitjes
1 biologische pompoen, in blokjes (netto ongeveer 350g)
1el neutrale olie
½ rode ui
½ tl gerookt paprikapoeder
knoflookpoeder
100g geraspte rode kool
150ml slagroom
2 eieren (L)
1 handje geraspte kaas, naar keuze
125g gerookte spekreepjes
donderdag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
5 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook
1 rode ui
125 ml witte wijn (of bouillon)
200 gr cherrytomaatjes
75 gr Kalamata olijven
50 gr zongedroogde tomaatjes
500 gr broccoli
350 gr pasta, naar keuze
Parmezaanse kaas,(naar smaak
1-2 el verse platte peterselie
vrijdag
30g zilvervliesrijst
1 sjalotje
1 teen knoflook
1tl paprikapoeder (mild)
1 snuf chilipoeder
1mespunt kerriepoeder
1mespunt gerookt paprikapoeder
1 blik chilibonen (400g)
1 blik San Marzanotomaten
300g rundergehakt
150g mais (uit blik)
1el citroensap
Krop ijsbergsla
Weekendtip
225g zachte roomboter
1 el vanille extract
300g kristalsuiker
350g bloem
1el bakpoeder
1tl kaneel
1tl zout
4 eieren + 2 eidooiers
125ml zure room
100ml melk
80ml slagroom
60g suiker
1el kaneel
2el boter
Gepubliceerd op 3 oktober 2019