Smulpaapje weekmenu – #35



Terwijl heel Nederland weer op gang komt en in z’n dagelijks ritme glijdt, houden we hier op Smulpaapje nog even het vakantiegevoel vast. Genietend van de laatste keren buiten eten doen we dat met na-zomerse gerechten.

Maar heel stiekem verheugen we ons ook al wel een beetje op die lekkere herfstschotels die er binnenkort aankomen. Maar deze week nog even niet hoor. Kijk maar!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Kikkererwtensalade

Dag 2 – Pastacake met courgette

Dag 3 – Havermoutkoekjes met appel

Dag 4 – Verse tomatensaus voor de pasta

Dag 5 – Parelgort met kersen

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Kersen
Olijven
Dragon
Parelgort
Rijpe tomaten
Basilicum
2 blikken kikkererwten
cherry tomaatjes
Fetakaas
Peterselie
Munt
Courgette
Gele paprika
Bloemkool
Pecorino kaas
Ricotta
Appel
Havermout

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Citroen
olijfolie
zout en peper
Olijfolie
Balsamico
Kleine pasta
Diepvrieserwtjes
Zonnebloemolie
Bloem
Bakpoeder
Boter
Basterdsuiker
eieren
Baking soda (zuiveringszout)
Rietsuiker

 

Gepubliceerd op 29 augustus 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!