Smulpaapje kookt! – Appel-havermoutkoekjes



Een minimale hoeveelheid suiker en boter, maar een maximale hoeveelheid aan smaak. Ik voorzie dat deze koekjes met regelmaat terugkomen bij ons. Voor in de schooltrommel, bij de thee of gewoon zomaar omdat het maandag, dinsdag of woensdag is 😉

Dit zijn overigens geen knapperige koekjes, maar hebben zo´n lekkere taaie beet. Wil je wat extra ´crunch´ gebruik er dan wat noten doorheen.

Voor ongeveer 12 koekjes

50g zachte boter
75g donkere basterdsuiker
1 ei
1 Granny Smith, gewassen en geraspt
75g bloem
135g havermout
¼ tl baking soda (zuiveringszout)
1el rietsuiker
1 Granny Smith, in dunne plakjes

Optioneel: gehakte pistache of walnoten

Zo maak je de havermoutkoekjes met appel

Verwarm de oven voor op 200C. Met een mixer mix je de boter en suiker tot ze goed crémig zijn. Daar mix je het ei door heen. Mixer aan de kant en met een spatel de appel, bloem, bakingsoda en havermout er door heen mengen. Met een eetlepel nu schepjes deeg eruit halen en met natte handen balletjes van draaien en tussen je handen pletten. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg er tot slot een schijfje appel op en besprenkel met nog wat rietsuiker.

Zelf gemaakte koekjes zijn toch het lekkerst

Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat als je ze uit de oven hebt gehaald helemaal afkoelen, dan stijft het koekje nog een beetje op. Zo vers mogelijk serveren. Gaan ze niet in één keer op? Verwarm ze dan de dag daarna nog een keertje in een oven die op 150C is voorverwarmd, dan zijn ze weer lekker vers.

Gepubliceerd op 25 augustus 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd