Smulpaapje kookt! – Appel-havermoutkoekjes



Een minimale hoeveelheid suiker en boter, maar een maximale hoeveelheid aan smaak. Ik voorzie dat deze koekjes met regelmaat terugkomen bij ons. Voor in de schooltrommel, bij de thee of gewoon zomaar omdat het maandag, dinsdag of woensdag is 😉

Dit zijn overigens geen knapperige koekjes, maar hebben zo´n lekkere taaie beet. Wil je wat extra ´crunch´ gebruik er dan wat noten doorheen.

Voor ongeveer 12 koekjes

50g zachte boter
75g donkere basterdsuiker
1 ei
1 Granny Smith, gewassen en geraspt
75g bloem
135g havermout
¼ tl baking soda (zuiveringszout)
1el rietsuiker
1 Granny Smith, in dunne plakjes

Optioneel: gehakte pistache of walnoten

Zo maak je de havermoutkoekjes met appel

Verwarm de oven voor op 200C. Met een mixer mix je de boter en suiker tot ze goed crémig zijn. Daar mix je het ei door heen. Mixer aan de kant en met een spatel de appel, bloem, bakingsoda en havermout er door heen mengen. Met een eetlepel nu schepjes deeg eruit halen en met natte handen balletjes van draaien en tussen je handen pletten. Leg op een met bakpapier bedekte bakplaat. Leg er tot slot een schijfje appel op en besprenkel met nog wat rietsuiker.

Zelf gemaakte koekjes zijn toch het lekkerst

Bak de koekjes 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat als je ze uit de oven hebt gehaald helemaal afkoelen, dan stijft het koekje nog een beetje op. Zo vers mogelijk serveren. Gaan ze niet in één keer op? Verwarm ze dan de dag daarna nog een keertje in een oven die op 150C is voorverwarmd, dan zijn ze weer lekker vers.

Gepubliceerd op 25 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.