Smulpaapje kookt! – Parelgort met kersen



Wil je eens iets anders dan couscous of quinoa eten, dan is parelgort een lekker alternatief. Met iets meer bite en te combineren met allerhande ingrediënten.

Nu heel langzaam het kersenseizoen aanbreekt verwerkte ik die alvast in dit verrassende bijgerecht. Het zoete van de kersen valt zeker bij kinderen goed in de smaak

Als bijgerecht voor vier personen

250g kersen, ontpit
50g Taggiasche olijven, zonder pit (of zelf ontpit) (of gebruik zwarte olijven)
5g verse dragon, dit maakt echt het verschil dus niet weglaten!
200g parelgort
1el vers citroensap
1el olijfolie
zout & peper

Simpel en snel

Kook de parelgort in ongeveer 20 minuten gaar. Proef even of je hem zo gaar genoeg vindt. Ik vind het persoonlijk lekker als het nog wat bite heeft. Afgieten en laten afkoelen. De ontpitte kersen en olijven doe je alvast in een mooie schaal. Daar de afgekoelde parelgort bij en op smaak brengen met citroensap en olijfolie. Naar smaak zout en peper er nog door en de dragon er als laatste doorheen. Serveer bijvoorbeeld met wat gewokte spinazie en een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 18 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2020
pompoenwafels pumpkin spice
 
Pumpkin spice wafels

De lekkerste pumpkin spice wafels maak je heel gemakkelijk zelf! En omdat je verse pompoen gebruikt ontbijt je eigenlijk met groente. Toch?
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.