Smulpaapje weekmenu – #34



De laatste vakantieweek voor een deel van Nederland. Wat is de zomer voorbij gevlogen hé? Maar sommigen zitten al weer volop in de routine van alledag. Laten we deze week met het weekmenu er dan nog een keer een feestje voor iedereen van maken.

En als altijd, dus ook deze week, zijn de gerechten weer niet alleen heel erg lekker, maar ook lekker makkelijk en snel te maken. Daar worden we uiteindelijk toch allemaal blij van?!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Manon’s Mac & Cheese met Gorgonzola

Dag 2 – Salade met zalm en appel

Dag 3 – Vers appelsap met een kick

Dag 4 – Honingpannenkoekjes met sinaasappel

Dag 5 – Bramen cobbler met maple syrup

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Gorgonzola
Parmezaanse kaas
Broccoli
Andijvie
Romaine sla
Aardappels
Radijsjes
Zalmfilet
Dille
Bieslook
Bleekselderij
Gember
Citroen
Granny Smith appels
Komkommer
Bramen (of ga de natuur in om te plukken)
Karnemelk
Sinaasappel
Maple Syrup

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

Boter
bloem
melk
pasta
yoghurt
knoflook
(mango) Azijn
Eieren
Bloem
Vanille
Bakpoeder
Zuiveringszout
Honing
Zout en peper
Suiker

Gepubliceerd op 22 augustus 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.