Smulpaapje kookt! – Salade met zalm en appel



Deze salade kun je met gemak als maaltijdsalade serveren, zo bomvol lekkers zit ‘ie. Ook als begeleider op de barbecuetafel misstaat hij niet. Hele kleine kinderen zullen deze salade wellicht te veel groen vinden hebben, maar zij kunnen bijvoorbeeld wel lekker met de appel en zalm mee-eten.

Heb je teveel, bewaar de salade dan (zonder dressing!) afgedekt in de koelkast en neem het restje de dag erna mee naar je werk.

Salademetzalm.jpg

Voor vier personen heb je nodig

150g andijvie, fijngesneden
200g romaine sla, fijngesneden
4 kleine aardappels, in plakjes gesneden
6 radijsjes, in plakjes gesneden
1 frisse appel (Elstar bijvoorbeeld), in reepjes gesneden
350g zalmfilet, met huid

Voor de dressing

250ml yoghurt (voor een volle smaak gebruik Griekse yoghurt)
handje verse dille, fijngesneden
handje verse bieslook, fijngesneden
1 teentje knoflook, geraspt
3el lekkere azijn, ik gebruikte 2el appel- en 1el mangoazijn

De basis van je salade

Kook de aardappelplakjes kort in gezouten water, ze moeten nét gaar zijn en nog wat ‘bite’ hebben. Snijd in de tussentijd de sla en andijve in fijne reepjes en doe die in een grote schaal. De appel en radijs mag daarbij en als laatste de gekookte en afgekoelde aardappel. Hussel even door elkaar.

Kruidendressing

Voor de dressing meng je alle ingrediënten, breng op smaak met zout en peper en proef vooral ook even. Serveer je dressing apart, zodat iedereen aan tafel naar wens zijn salade kan voorzien van de dressing.

De zalm maakt het af

Als laatste bak je de zalmfilet in een goed hete pan. Als eerste 5 minuten op de huid. Dan voorzichtig omdraaien en nog een minuut of vier op de andere kant. Hij moet wel gaar zijn, maar niet door en door. De zalm mag een beetje roze van binnen blijven. Haal de vis uit de pan, verwijder de huid en met je vingers trek je de wat afgekoelde zalm in beetgrote stukjes. Doe de zalm nu als laatste over de salade en serveer met wat vers of afgebakken (stok)brood.

Gepubliceerd op 19 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.