Smulpaapje kookt! – Appelsap met een kick



De rage met smoothies en dergelijke is aan ons huis voorbij gegaan, maar vers fruit- en groentesappen maken we met regelmaat.

Via Facebook gaven jullie aan daar ook wel wat receptjes voor te willen, dus laten daar maar eens mee beginnen!

Voor 2 glazen

Bleekselderij, gewassen en uiteinden verwijderd
1 citroen, zonder schil
2 appels, in kwarten
½ komkommer, met schil (wel afgewassen)
stukje gember, zonder schil

Zelf appelsap maken

Voor deze sappen heb je wel een sapcentrifuge nodig. Die heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Wij hebben nog een oudje in de kast staan, maar hij doet ’t voorlopig nog. Je gooit in principe gewoon alle ingrediënten in de sapcentrifuge. Maatbeker eronder en sap opvangen.

Appelsap met een kick

Bleekselderij is super gezond, maar ik hou er zo rauw niet echt van. In combinatie met de appel en gember geeft het lekker een kick aan deze appelsap. Benieuwd of ‘ie bij jullie ook in de smaak valt! En kijk even hoeveel bleekselderij je wilt gebruiken. Ik gebruikte bijna de hele bleekselderij, maar niet iedereen houdt van die uitgesproken smaak.

Gepubliceerd op 18 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.