Smulpaapje kookt! – Appelsap met een kick



De rage met smoothies en dergelijke is aan ons huis voorbij gegaan, maar vers fruit- en groentesappen maken we met regelmaat.

Via Facebook gaven jullie aan daar ook wel wat receptjes voor te willen, dus laten daar maar eens mee beginnen!

Voor 2 glazen

Bleekselderij, gewassen en uiteinden verwijderd
1 citroen, zonder schil
2 appels, in kwarten
½ komkommer, met schil (wel afgewassen)
stukje gember, zonder schil

Zelf appelsap maken

Voor deze sappen heb je wel een sapcentrifuge nodig. Die heb je tegenwoordig in alle soorten en maten. Wij hebben nog een oudje in de kast staan, maar hij doet ‘t voorlopig nog. Je gooit in principe gewoon alle ingrediënten in de sapcentrifuge. Maatbeker eronder en sap opvangen.

Appelsap met een kick

Bleekselderij is super gezond, maar ik hou er zo rauw niet echt van. In combinatie met de appel en gember geeft het lekker een kick aan deze appelsap. Benieuwd of ‘ie bij jullie ook in de smaak valt! En kijk even hoeveel bleekselderij je wilt gebruiken. Ik gebruikte bijna de hele bleekselderij, maar niet iedereen houdt van die uitgesproken smaak.

Gepubliceerd op 18 augustus 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.