Honing sinaasappel pancakes
Deze deze frisse, luchtige American pancakes met honing en sinaasappel wil je geproefd hebben! Het ideale ontbijtrecept voor het weekend!
Geen enkel recept voor American pancakes is trouwens hetzelfde. Mijn blueberry pancakes zijn al heerlijk, maar deze variant met honing en sinaasappel moét je ook een keer maken.
Pancakes als ontbijt in het weekend is wat mij betreft dé perfecte start ervan. Dus gauw de keuken in!
Voor ruim 25 stuks
- 250g bloem
- 2el basterdsuiker
- 1,5 tl bakpoeder
- ½ tl zuiveringszout (bakingsoda)
- 1tl zout
- 3 eieren
- 1tl vanille extract
- 500ml karnemelk
- 45g boter, gesmolten
- 3el honing, ik gebruikte oranjebloesemhoning
- rasp van 1 sinaasappel
Voor je begint
Gebruik de beste en lekkerste honing die je hebt of kunt kopen. Dat maakt écht het verschil. Je maakt met dit beslag een flinke lading pannenkoeken, maar ze zijn zo lekker dat ik denk dat dat geen probleem hoeft te zijn. Krijg je ze toch niet op, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld.
Honing sinaasappel pancakes
Neem voor je pancakes twee kommen. In de ene doe je alle droge ingrediënten, dus de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout, gewoon zout. In de andere kom mix je de karnemelk, eieren, vanille, boter, honing en sinaasappelrasp. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en meng goed met een vork. Ja, je houdt klontjes maar dat maakt niet uit!
Ontbijt pancakes
Verhit een grote koekenpan, zorg dat ‘ie goed heet is. Klein drupje zonnebloemolie erin, nog geen theelepel en dan met een juslepel beslag in de pan doen. Je kunt, afhankelijk van de grootte van je pan, ongeveer drie pancakes per keer bakken. Zodra de bovenkant droger wordt en bubbelt draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant goudbruin.
Serveer meteen. Dat kan met wat poedersuiker, maple syrup of zelfs nog wat extra honing. Maar ook zonder zijn ze super lekker. Goed begin van je dag toch zo?!
Gepubliceerd op 3 februari 2021