Smulpaapje kookt! – Honing sinaasappel pancakes



Geen enkel recept voor American pancakes is hetzelfde, dat blijkt wel weer als je op de site van Kayotic Kitchen kijkt en daar volop nieuwe inspiratie vindt.

Mijn blueberry pancakes zijn al heerlijk, maar deze variant moét je ook een keer maken. Verzin maar een aanleiding 😉

Voor ruim 25 kleine pannenkoeken

250g bloem
2el basterdsuiker
1,5 tl bakpoeder
½ tl zuiveringszout (bakingsoda)
1tl zout
3 eieren
1tl vanille extract
500ml karnemelk
45g boter, gesmolten
3el honing, ik gebruikte oranjebloesemhoning
rasp van 1 sinaasappel

Voor je begint

Gebruik de beste en lekkerste honing die je hebt of kunt kopen. Dat maakt écht het verschil. Je maakt met dit beslag een flinke lading pannenkoeken, maar ze zijn zo lekker dat ik denk dat dat geen probleem hoeft te zijn. Krijg je ze toch niet op, vries ze dan in zodra ze zijn afgekoeld.

Pannenkoekbeslag

Neem twee kommen. In de ene doe je alle droge ingrediënten, dus de bloem, suiker, bakpoeder, zuiveringszout, gewoon zout. In de andere kom mix je de karnemelk, eieren, vanille, boter, honing en sinaasappelrasp. Giet dit mengsel bij het bloemmengsel en meng goed met een vork. Ja, je houdt klontjes maar dat maakt niet uit!

Bakken maar

Verhit een grote koekenpan, zorg dat ‘ie goed heet is. Klein drupje zonnebloemolie erin, nog geen theelepel en dan met een juslepel beslag in de pan doen. Je kunt, afhankelijk van de grootte van je pan, ongeveer drie pannenkoekjes per keer bakken. Zodra de bovenkant droger wordt en bubbelt draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant goudbruin. Serveer meteen. Dat kan met wat poedersuiker, maple syrup of zelfs nog wat extra honing. Maar ook zonder zijn ze super lekker. Goed begin van je dag toch zo?!

Gepubliceerd op 20 juni 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.