Manon’s pasta met Gorgonzola uit de oven



Kinderen en pasta, een gouden combinatie. Dat is ook een van de redenen dat dit een familiefavoriet is bij Manon en haar gezin. Dit is ook zo’n pastaschotel die het goed doet als je eters krijgt. Makkelijk voor te bereiden en een gegarandeerd smuleffect!

Voor een grote ovenschotel,genoeg voor 4 grote eters

50g boter
50g bloem
400ml melk
150g Gorgonzola
100g geraspte kaas
250g broccoli, in roosjes, beetgaar gekookt
400g pasta, beetgaar gekookt

Oven voorverwarmen op 200C

Roux, de basis voor je saus, maak je zo

De basis is een roux, die eigenlijk van iedere saus een feestje maakt. Smelt de boter op half hoog vuur, hij hoeft niet bruin te worden. Zodra alles gesmolten is de bloem erbij en met een garde goed mengen. Laat het bloemmengsel een minuutje zachtjes bakken, dat haalt de ergste bloemsmaak eraf. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij, terwijl je voortdurend goed roert. Je wilt geen klontjes maar een mooie gladde saus. Soms heb je niet eens alle melk nodig. De saus dikt per keer dan je er melk bij doet en even laat bubbelen verder in. Heb je een mooie gladde, iets dikke saus dan de gorgonzola in stukjes erbij en laten smelten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kaassaus voor over de pasta

Nu komt alles bij elkaar. Meng de pasta, broccoli door de kaassaus heen en doe dat geheel over in een vuurvaste ovenschotel. Dek af met een royale laag geraspte kaas. Welke kaas je gebruikt is aan jou, maar zorg dat het in ieder geval goede smeltkaas is. Parmezaanse kaas is altijd een goed idee!

Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bovenkant mooi goudbruin kleurt. Serveer eventueel nog met een lekkere tomatensalade.

 

 

Gepubliceerd op 20 augustus 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.