Manon’s pasta met Gorgonzola uit de oven



Kinderen en pasta, een gouden combinatie. Dat is ook een van de redenen dat dit een familiefavoriet is bij Manon en haar gezin. Dit is ook zo’n pastaschotel die het goed doet als je eters krijgt. Makkelijk voor te bereiden en een gegarandeerd smuleffect!

Voor een grote ovenschotel,genoeg voor 4 grote eters

50g boter
50g bloem
400ml melk
150g Gorgonzola
100g geraspte kaas
250g broccoli, in roosjes, beetgaar gekookt
400g pasta, beetgaar gekookt

Oven voorverwarmen op 200C

Roux, de basis voor je saus, maak je zo

De basis is een roux, die eigenlijk van iedere saus een feestje maakt. Smelt de boter op half hoog vuur, hij hoeft niet bruin te worden. Zodra alles gesmolten is de bloem erbij en met een garde goed mengen. Laat het bloemmengsel een minuutje zachtjes bakken, dat haalt de ergste bloemsmaak eraf. Dan scheutje voor scheutje de melk erbij, terwijl je voortdurend goed roert. Je wilt geen klontjes maar een mooie gladde saus. Soms heb je niet eens alle melk nodig. De saus dikt per keer dan je er melk bij doet en even laat bubbelen verder in. Heb je een mooie gladde, iets dikke saus dan de gorgonzola in stukjes erbij en laten smelten. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.

Kaassaus voor over de pasta

Nu komt alles bij elkaar. Meng de pasta, broccoli door de kaassaus heen en doe dat geheel over in een vuurvaste ovenschotel. Dek af met een royale laag geraspte kaas. Welke kaas je gebruikt is aan jou, maar zorg dat het in ieder geval goede smeltkaas is. Parmezaanse kaas is altijd een goed idee!

Bak de ovenschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot je bovenkant mooi goudbruin kleurt. Serveer eventueel nog met een lekkere tomatensalade.

 

 

Gepubliceerd op 20 augustus 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 september 2021
mini bloemkool burgers
 
Mini bloemkool burgers

Kleine vega burgers gemaakt van bloemkool en lekkere Italiaanse kruiden. Je nieuwe favoriete bloemkoolrecept en gegarandeerd kidsproof!
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.