Smulpaapje weekmenu – #33
Het hoogtepunt van de zomer nadert en dus is er volop mooi fruit en fantastische seizoensgroente. Sla je slag en ga er mee de keuken in. In dit weekmenu weer volop inspiratie voor lekker en makkelijk eten met het hele gezin.
En net als vorige week hebben we ook deze week nog een familiefavoriet opgenomen. Volgende week alweer de laatste in de rij.
Dit staat er deze week op het menu:
Dag 1 – Pastasalade met gerookte kip
Dag 2 – Perzikguacemole
Dag 3 – Loes’ brood met gestoofde tomaten
Dag 4 – Koud komkommersoepje
Dag 5 – Pasta met zalm & tomaatjes
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
2x zak pasta
1 courgette
Honingtomaatjes, gehalveerd
Cassisuitjes (of gebruik zilveruitjes)
1 gerookte kipfilet
1 stukje (geiten)kaas
Handje pijnboompitjes
2 rijpe avocado’s, geprakt
1 rijpe wilde perzik, in kleine blokjes
6 tomaten
Dikke plakjes ontbijtspek
Dikke sneden brood
Geraspte kaas
1 komkommer
bos dille
Bosje lenteuitjes, dunne ringetjes
125g Hollandse garnalen (of gerookte zalm)
250ml crème fraiche
250g gerookte zalm
1 citroen
250 mini pommodori, gehalveerd
Uit de voorraad-/kruiden-/koelkast
knoflook
mayonaise
yoghurt
Zeezout en versgemalen peper
1 bouillonblokje (kip)
Gepubliceerd op 15 augustus 2014