Smulpaapje kookt! – Perzikguacemole
Veel kinderen houden van de romige smaak van avocado en het is ook nog eens heel goed voor ze. Die van mij eet ze liefst zo uit de schil.
Nóg lekkerder wordt het als je de avocado combineert met een ingrediënt waar je van te voren niet van zou denken dat het werkt. Maar dat doet het. En hoe!
Wat heb je nodig
2 rijpe avocado’s, geprakt
1 rijpe wilde perzik, in kleine blokjes
Grof zeezout
Optioneel: paar drupjes tabasco
Snelle guacemole
Meng de avocado met de blokjes perzik en breng op smaak met wat grof zeezout, zoals Maldon. Wil je een iets meer volwassen guacemole met een beetje extra kick, doe er dan wat druppels Tabasco doorheen. Proef en genieten maar!
Serveersuggestie
Lekker bij wat nacho’s als gezonde snack maar ook heerlijk op een verse boterham als ontbijt of lunch.
Wil je toch een klassieke guacemole maken? Ons recept daarvoor vind je hier.
Gepubliceerd op 13 augustus 2014