Smulpaapje kookt! – Perzikguacemole



Veel kinderen houden van de romige smaak van avocado en het is ook nog eens heel goed voor ze. Die van mij eet ze liefst zo uit de schil.

Nóg lekkerder wordt het als je de avocado combineert met een ingrediënt waar je van te voren niet van zou denken dat het werkt. Maar dat doet het. En hoe!

Wat heb je nodig

2 rijpe avocado’s, geprakt
1 rijpe wilde perzik, in kleine blokjes
Grof zeezout
Optioneel: paar drupjes tabasco

Snelle guacemole

Meng de avocado met de blokjes perzik en breng op smaak met wat grof zeezout, zoals Maldon. Wil je een iets meer volwassen guacemole met een beetje extra kick, doe er dan wat druppels Tabasco doorheen. Proef en genieten maar!

Serveersuggestie

Lekker bij wat nacho’s als gezonde snack maar ook heerlijk op een verse boterham als ontbijt of lunch.

Wil je toch een klassieke guacemole maken? Ons recept daarvoor vind je hier.

Perzikquacemole

 

 

Gepubliceerd op 13 augustus 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.