Koude komkommer en dillesoep



Ook dit recept dank ik, net als de pasta met zalm, aan vriendinnetje Cyrina. Waar zouden we zijn zonder haar koude komkommer en dille soepje? Het is al jaren ook bij ons thuis een dikke hit. Serveer als voorgerechtje bij een (zomers) diner, als lunchgerecht of neem ‘in een thermosfles mee naar het strand of picknick. Je kunt er echt alle kanten mee op!

Voor 6 personen (als voorgerecht)

1 komkommer
1 teentje knoflook
1 klein bosje dille
500ml yoghurt (lekkerst is met griekse yoghurt, maar zelfs met magere yoghurt is het heerlijk)
100ml water
1 bouillonblokje (kip)
Lenteuitjes, dunne ringetjes
125g Hollandse garnalen (of gerookte zalm)

Zelf soep maken in een handomdraai

Kook het water in de waterkoker en doe het, met het bouillonblokje, in een maatbeker. Doe daar de yoghurt, knoflook, dille en de helft van de komkommer bij. Met een staafmixer maak je er nu een glad geheel van. Zet dit in de koelkast en laat even een uurtje koud worden. Je kunt dit soepje ook heel makkelijk van te voren maken, haal het dan wel tijdig uit de koelkast zodat je ‘m niet té koud eet.

Garnering

De andere helft van de komkommer schil je en haal de zaadlijsten eruit. Van de rest snijd je nu kleine blokjes en laat die in een vergiet even drogen. Daar worden ze nog knapperiger van. Als je de soep wilt serveren doe je die in kleine glaasjes. Garneer met wat lenteui, de komkommerblokjes en garnaaltjes (of in kleine stukjes gesneden zalm) naar smaak.

Gepubliceerd op 12 mei 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.