Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip



Zomerdagen zijn voor mij bij uitstek dagen om salade te eten. Maar onze kleuter vindt al dat groen maar niks. Pastasalades zijn dan weer wel oké. Alles met pasta eigenlijk wel. Ideaal van deze salade is dat je ‘zo goed van te voren klaar kunt maken. Liefst een grote schaal, zodat je er twee dagen van kunt eten.

Deze pastasalade ontstond door de ingrediënten uit de onlangs ontvangen foodiebox te combineren met restjes die er nog in huis waren. Het beste van twee werelden!

Voor een grote schaal pastasalade heb je nodig

1 zak pasta, wij gebruikten Fusillata van Pastifico di Marlino
1 courgette, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, uit de pers
Honingtomaatjes, gehalveerd (zoveel je wilt)
Cassisuitjes, (van Kroon) in kwarten (of gebruik zilveruitjes)
1 gerookte kipfilet, fijngesneden
1 stukje (geiten)kaas, in blokjes gesneden
2 el mayonaise, wij gebruikten
2el yoghurt
Zeezout en versgemalen peper
Handje pijnboompitjes, geroosterd

Zo maak je de pastasalade

Kook de pastasalade volgens de aanwijzingen, liefst al dente. Je wilt ‘niet té gaar. In de tussentijd bak je in een hete pan met een scheutje olijfolie de courgette en knoflook, een minuut of vijf. Ook hiervoor geldt, niet té gaar. In dezelfde pan rooster je daarna de pijnboompitjes, tot ze goudbruin zijn

Zomerse salade

In een grote schaal nu de tomaatjes, uitjes, kipfilet. Als de pasta gaar is en afgegoten doe je die, nog warm, bij deze ingrediënten. De mayonaise en yoghurt er goed doorheen mengen. Het zelfde geldt voor de courgette. Omdat je alles warm mengt neemt de pasta de smaken lekker op. Tot slot de kaas erdoor en de salade op kamertemperatuur laten komen. Dit is ook een ideale salade om mee te nemen naar het strand of een picknick in het park!

 

Gepubliceerd op 14 augustus 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.