Smulpaapje weekmenu #32



Misschien ben je al op vakantie geweest of ga je nog (zoals wij) en ben je dus waarschijnlijk aan het nadenken over wat je komende week gaat eten. Niet te moeilijk, lekker snel klaar maar zomerproof weer.

Dit weekmenu staat er vol mee. Recepten voor het hele gezin, kinderen die lekker mee eten en geen uren in de keuken. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kipgyros met tzatziki
De kip marineer je de avond van tevoren al. Zo ben je vandaag nóg sneller klaar!

dinsdag                Couscous met tuinbonen
Deze couscoussalade kun je ook heel prima al eerder voorbereiden, hij wordt er alleen maar lekkerder van

woensdag          Broodje kipburger
Vergeet de grote gele M, maak gewoon lekker zelf je broodje kipburger!

donderdag         Parmezaanse bloemkool en gebakken aardappeltjes
Zo lekker heb je bloemkool nog nooit gegeten!

vrijdag                  Pasta met courgette en ricotta
Courgetterecepten kun je niet genoeg hebben, want momenteel volop in het seizoen en dus super betaalbaar.

weekendtip       Wafels met aardbeien
Geniet nog lekker even van de aardbeien die er nu zijn, met dit heerlijke ontbijtrecept

Boodschappenlijstje

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 citroen
2 teentjes knoflook
4 pita’s
verse munt
1 zakje gemengde sla
½ rode ui

dinsdag
300g (tomaten)couscous
500ml bouillon
1el extra vierge olie
100g cranberries
1 grote sinaasappel
1 blik kikkererwten (à 400g)
175g tuinbonen, vers of diepvries
1 gele courgette
1el neutrale olie
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
75g geitenkaas, verkruimeld
verse munt, naar smaak

woensdag
3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten
1 ruime tl mosterd
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko
250ml griekse yoghurt
10g dille
sap ½ limoen
voor erbij: frietjes of stokbrood

donderdag
1 bloemkool
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijn geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt
1 zak voorgegaarde aardappelschijfjes
vis / vlees / of vega voor erbij

vrijdag
2 courgettes
300g tomaten
100g pancetta (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook
1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta,

weekendtip
200g bloem
16g bakpoeder
½ tl zout
2tl suiker
100g boter (gesmolten)
2 eieren
2tl vanille
300ml melk
150g gedroogde aardbeien
minimaal 10 verse aardbeien

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.