Smulpaapje weekmenu #32



Misschien ben je al op vakantie geweest of ga je nog (zoals wij) en ben je dus waarschijnlijk aan het nadenken over wat je komende week gaat eten. Niet te moeilijk, lekker snel klaar maar zomerproof weer.

Dit weekmenu staat er vol mee. Recepten voor het hele gezin, kinderen die lekker mee eten en geen uren in de keuken. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kipgyros met tzatziki
De kip marineer je de avond van tevoren al. Zo ben je vandaag nóg sneller klaar!

dinsdag                Couscous met tuinbonen
Deze couscoussalade kun je ook heel prima al eerder voorbereiden, hij wordt er alleen maar lekkerder van

woensdag          Broodje kipburger
Vergeet de grote gele M, maak gewoon lekker zelf je broodje kipburger!

donderdag         Parmezaanse bloemkool en gebakken aardappeltjes
Zo lekker heb je bloemkool nog nooit gegeten!

vrijdag                  Pasta met courgette en ricotta
Courgetterecepten kun je niet genoeg hebben, want momenteel volop in het seizoen en dus super betaalbaar.

weekendtip       Wafels met aardbeien
Geniet nog lekker even van de aardbeien die er nu zijn, met dit heerlijke ontbijtrecept

Boodschappenlijstje

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 citroen
2 teentjes knoflook
4 pita’s
verse munt
1 zakje gemengde sla
½ rode ui

dinsdag
300g (tomaten)couscous
500ml bouillon
1el extra vierge olie
100g cranberries
1 grote sinaasappel
1 blik kikkererwten (à 400g)
175g tuinbonen, vers of diepvries
1 gele courgette
1el neutrale olie
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
75g geitenkaas, verkruimeld
verse munt, naar smaak

woensdag
3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten
1 ruime tl mosterd
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko
250ml griekse yoghurt
10g dille
sap ½ limoen
voor erbij: frietjes of stokbrood

donderdag
1 bloemkool
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijn geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt
1 zak voorgegaarde aardappelschijfjes
vis / vlees / of vega voor erbij

vrijdag
2 courgettes
300g tomaten
100g pancetta (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook
1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta,

weekendtip
200g bloem
16g bakpoeder
½ tl zout
2tl suiker
100g boter (gesmolten)
2 eieren
2tl vanille
300ml melk
150g gedroogde aardbeien
minimaal 10 verse aardbeien

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus