Smulpaapje weekmenu #32



Misschien ben je al op vakantie geweest of ga je nog (zoals wij) en ben je dus waarschijnlijk aan het nadenken over wat je komende week gaat eten. Niet te moeilijk, lekker snel klaar maar zomerproof weer.

Dit weekmenu staat er vol mee. Recepten voor het hele gezin, kinderen die lekker mee eten en geen uren in de keuken. Dit staat er deze week op het menu!

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kipgyros met tzatziki
De kip marineer je de avond van tevoren al. Zo ben je vandaag nóg sneller klaar!

dinsdag                Couscous met tuinbonen
Deze couscoussalade kun je ook heel prima al eerder voorbereiden, hij wordt er alleen maar lekkerder van

woensdag          Broodje kipburger
Vergeet de grote gele M, maak gewoon lekker zelf je broodje kipburger!

donderdag         Parmezaanse bloemkool en gebakken aardappeltjes
Zo lekker heb je bloemkool nog nooit gegeten!

vrijdag                  Pasta met courgette en ricotta
Courgetterecepten kun je niet genoeg hebben, want momenteel volop in het seizoen en dus super betaalbaar.

weekendtip       Wafels met aardbeien
Geniet nog lekker even van de aardbeien die er nu zijn, met dit heerlijke ontbijtrecept

Boodschappenlijstje

maandag
4 (scharrel) kippendijen, zonder bot
1el extra vierge olijfolie
1tl gedroogde oregano
1 citroen
2 teentjes knoflook
4 pita’s
verse munt
1 zakje gemengde sla
½ rode ui

dinsdag
300g (tomaten)couscous
500ml bouillon
1el extra vierge olie
100g cranberries
1 grote sinaasappel
1 blik kikkererwten (à 400g)
175g tuinbonen, vers of diepvries
1 gele courgette
1el neutrale olie
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl knoflookpoeder
½ tl uipoeder
75g geitenkaas, verkruimeld
verse munt, naar smaak

woensdag
3 enkele kipfilets ( +/- 200g per stuk)
2 eiwitten
1 ruime tl mosterd
¼ tl zout
versgemalen zwarte peper
bloem
Panko
250ml griekse yoghurt
10g dille
sap ½ limoen
voor erbij: frietjes of stokbrood

donderdag
1 bloemkool
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijn geraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt
1 zak voorgegaarde aardappelschijfjes
vis / vlees / of vega voor erbij

vrijdag
2 courgettes
300g tomaten
100g pancetta (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook
1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
Parmezaanse kaas, naar smaak
350g pasta,

weekendtip
200g bloem
16g bakpoeder
½ tl zout
2tl suiker
100g boter (gesmolten)
2 eieren
2tl vanille
300ml melk
150g gedroogde aardbeien
minimaal 10 verse aardbeien

 

Gepubliceerd op 1 augustus 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.