Smulpaapje kookt! – Wafels met aardbeien



Wafels, de geur, de smaak, het water loopt me in de mond als ik er al aan denk. Pure verwennerij! Zeker als je in die wafel stukjes aardbei tegenkomt.

Nóg lekkerder worden ze met ruimschoots verse aardbeien extra erbij, voor dat luxe ontbijtgevoel!

Voor ongeveer 10 wafels heb je nodig

200g bloem
1 zakje bakpoeder (16g)
½ tl zout
2tl suiker
100g boter (gesmolten)
2 eieren, gesplitst – eiwitten apart
2tl vanille
300ml melk
150g gedroogde aardbeien, in stukjes
10 stuks verse aardbeien

Ontbijtwafels

Meng de bloem met bakpoeder, zout en suiker. Meng in een maatbeker de melk met de vanille en eidooiers. Giet dit bij het bloemmengsel en roer met een garde glad. Giet er dan de gesmolten, maar afgekoelde, boter door en mix goed. Tot slot de gedroogde aardbeistukjes erdoor roeren.

Luchtige wafels

In een aparte kom mix je met een handmixer de eiwitten stijf. Spatel die als laatste door het beslag. Ze geven het beslag extra luchtigheid. Verhit in de tussentijd een wafelijzer. Bak de wafels nu volgens de gebruiksaanwijzing van het ijzer tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Vers zijn ze het allerlekkerst, dan zijn ze van buiten lekker knapperig en van binnen fluweelzacht. Serveer met lekker veel verse aardbeien. Genieten!

 

Gepubliceerd op 20 juni 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.