Snelle pasta met courgette & ricotta
Courgette is zo’n groente waar je niet genoeg recepten voor kunt hebben (hier vind je ze allemaal). Zeker als het, zoals nu, in het seizoen is is het een supervoordelige groente waar je alle kanten mee op kunt. Zoals ook in deze pasta.
Een paar smaakmakers en een ruim kwartier en je kunt aan tafel. Een super snelle pasta met lekker wat groente, precies waar je in een drukke week behoefte aan hebt!
Pasta voor vier personen
2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes
300g tomaten, gewassen en zaadlijst eruit, in kleine blokjes
100g pancetta, in blokjes (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook, fijngehakt
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
3el kookvocht
Parmezaanse kaas, naar smaak
zeezout & gemalen zwarte peper
350g pasta, naar keuze
Snelle pasta met courgette
Verhit een grote koekenpan en bak hier de spek/pancetta 5 minuten op redelijk hoog vuur goudbruin in aan. Zet een pan water klaar en kook hierin de pasta, in 8-10 minuten beetgaar. Bij de bacon gaat de knoflook, die je – op lager vuur – even meebakt. Dan de courgetteblokjes erbij en 5 minuten meebakken terwijl je regelmatig omschept.
Makkelijke maaltijd
Is de courgette beetgaar, dan gaam de tomaat, ricotta, citroenrasp en olijfje erbij. Schep goed om en laat warm worden. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe 2-3 eetlepels ervan bij de saus, zodat je ‘wat losser maakt. Serveer meteen, uiteraard met lekker nog wat Parmezaanse kaas erover!
Meer courgetterecepten
Zoek je nog meer inspiratie voor recepten met courgette? Je vindt ze hier
Gepubliceerd op 5 september 2018