Snelle pasta met courgette & ricotta



Courgette is zo’n groente waar je niet genoeg recepten voor kunt hebben (hier vind je ze allemaal). Zeker als het, zoals nu, in het seizoen is is het een supervoordelige groente waar je alle kanten mee op kunt. Zoals ook in deze pasta.

Een paar smaakmakers en een ruim kwartier en je kunt aan tafel. Een super snelle pasta met lekker wat groente, precies waar je in een drukke week behoefte aan hebt!

pastaricotta en courgette smulpaapje

Pasta voor vier personen

2 courgettes, gewassen en in kleine blokjes
300g tomaten, gewassen en zaadlijst eruit, in kleine blokjes
100g pancetta, in blokjes (of gebruik gewone spekreepjes)
1 teen knoflook, fijngehakt
rasp van 1 (schoongeboende) citroen
75g zwarte (Taggiasche) olijven
250g ricotta
3el kookvocht
Parmezaanse kaas, naar smaak
zeezout & gemalen zwarte peper
350g pasta, naar keuze

Snelle pasta met courgette

Verhit een grote koekenpan en bak hier de spek/pancetta 5 minuten op redelijk hoog vuur goudbruin in aan. Zet een pan water klaar en kook hierin de pasta, in 8-10 minuten beetgaar. Bij de bacon gaat de knoflook, die je – op lager vuur – even meebakt. Dan de courgetteblokjes erbij en 5 minuten meebakken terwijl je regelmatig omschept.

Makkelijke maaltijd

Is de courgette beetgaar, dan gaam de tomaat, ricotta, citroenrasp en olijfje erbij. Schep goed om en laat warm worden. Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe 2-3 eetlepels ervan bij de saus, zodat je ‘wat losser maakt. Serveer meteen, uiteraard met lekker nog wat Parmezaanse kaas erover!

Meer courgetterecepten

Zoek je nog meer inspiratie voor recepten met courgette? Je vindt ze hier

Gepubliceerd op 5 september 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.