Parmezaanse bloemkool uit de oven



Volgens mij heb ik een manier gevonden om geroosterde bloemkool nóg lekkerder te krijgen. Namelijk door de toevoeging van Parmezaanse kaas.

Je krijgt er een licht krokant korstje door, naast al de heerlijke roostersmaak door ‘in de oven te bereiden. Heerlijk samen met gebakken aardappeltjes!

Parmezaanse bloemkool_Smulpaapje

Voor 4 personen

1 bloemkool, in gelijke roosjes
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
zout en peper
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijngeraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakplaat met bakpapier

Parmezaanse bloemkool uit de oven

In een grote kom hussel je de bloemkoolroosjes met de kruiden, olie en 40g van de geraspte kaas. Spreid dit gelijkmatig uit over de bakplaat en bestrooi dan met de overige 40g Parmezaanse kaas. Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen, zodat het aan alle kanten gelijkmatig roostert.

Haal uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat extra kaas en de fijngehakte peterselie. Serveer met gebakken aardappeltjes en vis/vlees of vega naar keuze.

Gepubliceerd op 19 december 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.