Parmezaanse bloemkool uit de oven



Volgens mij heb ik een manier gevonden om geroosterde bloemkool nóg lekkerder te krijgen. Namelijk door de toevoeging van Parmezaanse kaas.

Je krijgt er een licht krokant korstje door, naast al de heerlijke roostersmaak door ‘in de oven te bereiden. Heerlijk samen met gebakken aardappeltjes!

Parmezaanse bloemkool_Smulpaapje

Voor 4 personen

1 bloemkool, in gelijke roosjes
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
zout en peper
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijngeraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakplaat met bakpapier

Parmezaanse bloemkool uit de oven

In een grote kom hussel je de bloemkoolroosjes met de kruiden, olie en 40g van de geraspte kaas. Spreid dit gelijkmatig uit over de bakplaat en bestrooi dan met de overige 40g Parmezaanse kaas. Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen, zodat het aan alle kanten gelijkmatig roostert.

Haal uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat extra kaas en de fijngehakte peterselie. Serveer met gebakken aardappeltjes en vis/vlees of vega naar keuze.

Gepubliceerd op 19 december 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?