Parmezaanse bloemkool uit de oven
Volgens mij heb ik een manier gevonden om geroosterde bloemkool nóg lekkerder te krijgen. Namelijk door de toevoeging van Parmezaanse kaas.
Je krijgt er een licht krokant korstje door, naast al de heerlijke roostersmaak door ‘in de oven te bereiden. Heerlijk samen met gebakken aardappeltjes!
Voor 4 personen
1 bloemkool, in gelijke roosjes
½ tl gerookt paprikapoeder
2el citroenolie (heb je die niet gebruik dan gewone olijfolie en wat citroenrasp)
zout en peper
knoflookpoeder, naar smaak
2x 40g fijngeraspte Parmezaanse kaas
optioneel: verse peterselie, fijngehakt
Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – bakplaat met bakpapier
Parmezaanse bloemkool uit de oven
In een grote kom hussel je de bloemkoolroosjes met de kruiden, olie en 40g van de geraspte kaas. Spreid dit gelijkmatig uit over de bakplaat en bestrooi dan met de overige 40g Parmezaanse kaas. Bak het geheel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Halverwege even omscheppen, zodat het aan alle kanten gelijkmatig roostert.
Haal uit de oven en bestrooi eventueel met nog wat extra kaas en de fijngehakte peterselie. Serveer met gebakken aardappeltjes en vis/vlees of vega naar keuze.
Gepubliceerd op 19 december 2017