Smulpaapje weekmenu – #31



Afgelopen week werd er weer volop gebattled tussen twee familiefavorieten. De winnaar – Judith – heeft haar plekje in het weekmenu met jullie stemmen deze week verdiend. Een makkelijk, snel, maar vooral lekker erg gerecht, waar jullie nu ook van kunnen genieten.

En wat dacht je van de pasta met salami die we maakten uit het onlangs besproken kookboek van de Chiappa sisters. Fast food, maar dan met smaak en huisgemaakt. En er is nog véél meer lekkers!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Judith's gewokte kip met groente

Dag 2 – Pasta salami

Dag 3 – Gemarineerde yoghurtkip

Dag 4 – Watermeloenlimonade

Dag 5 – Aardbeienmuntjam

Boodschappenlijstje

1,25kg kilo aardbeien
500g geleisuiker speciaal
klein bosje munt
750g watermeloen
250ml yoghurt (liefst halfvol of Griekse)
Bosje koriander
Bosje platte peterselie
Citroen
kilo kippendijen
250g pasta,bijv parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox
500g verse doperwten
200ml slagroom
Parmezaanse kaas
1 dubbele kipfilet, in blokjes gesneden
Noodles
1 rode paprika
150 gram taugé
250g sperziebonen
Handje pinda’s

Uit de voorraad-/kruiden-/koelkast

knoflook
cayenne
gemalen komijn
zout en versgemalen peper
2el ketjap
½  el azijn
Mespuntje sambal
1 tl honing
zonnebloemolie

Gepubliceerd op 29 juli 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!