Smulpaapje weekmenu – #31



Afgelopen week werd er weer volop gebattled tussen twee familiefavorieten. De winnaar – Judith – heeft haar plekje in het weekmenu met jullie stemmen deze week verdiend. Een makkelijk, snel, maar vooral lekker erg gerecht, waar jullie nu ook van kunnen genieten.

En wat dacht je van de pasta met salami die we maakten uit het onlangs besproken kookboek van de Chiappa sisters. Fast food, maar dan met smaak en huisgemaakt. En er is nog véél meer lekkers!

Dit staat er deze week op het menu

Dag 1 – Judith's gewokte kip met groente

Dag 2 – Pasta salami

Dag 3 – Gemarineerde yoghurtkip

Dag 4 – Watermeloenlimonade

Dag 5 – Aardbeienmuntjam

Boodschappenlijstje

1,25kg kilo aardbeien
500g geleisuiker speciaal
klein bosje munt
750g watermeloen
250ml yoghurt (liefst halfvol of Griekse)
Bosje koriander
Bosje platte peterselie
Citroen
kilo kippendijen
250g pasta,bijv parpadelle
70g salami, ik gebruikte Toscaanse salami van Unox
500g verse doperwten
200ml slagroom
Parmezaanse kaas
1 dubbele kipfilet, in blokjes gesneden
Noodles
1 rode paprika
150 gram taugé
250g sperziebonen
Handje pinda’s

Uit de voorraad-/kruiden-/koelkast

knoflook
cayenne
gemalen komijn
zout en versgemalen peper
2el ketjap
½  el azijn
Mespuntje sambal
1 tl honing
zonnebloemolie

Gepubliceerd op 29 juli 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.