Review: Simply Italian door de Chiappa sisters



Er zijn veel kookboeken op de markt met recepten uit de Italiaanse keuken.

En toch, als ik voor het eerst door het nieuwe boek van de gezusters Chiappa blader, is er een gevoel van instant liefde en wil ik de keuken in. Nu. Meteen!

Gezusters Chiappa

Dit kookboek is de co-productie van drie zussen uit Engeland. Maar het was toch een Italiaans kookboek zei je? Klopt, de roots van deze zussen ligt diep in Italië. Hun voorliefde voor de Italiaanse keuken is met hun familie meegekomen naar Wales, waar de zussen opgroeien.

Authentiek Italiaans

Het boek geeft hun kijk op de echte Italiaanse keuken. De zussen refereren regelmatig aan hun mamma en nonna, de sleutelbewakers van hun familiekeuken. De fotografie is super uitnodigend, je wilt aan de slag, je wilt proeven, liefst ín het Italiaanse zonnetje. De recepten heerlijk gevarieerd. Van Italiaanse gerechten voor beginners, tot moeilijkere recepten voor de gevorderde thuiskok. En ook zo fijn, niet alleen pasta en pizzarecepten maar ook een uitgebreide sectie secondi (hoofdgerechten) en dolce (dessert).

Koken maar!

Voor iedereen wat wils dus in dit kookboek. En als er één keuken écht een familiekeuken is, dan is de Italiaanse keuken dat wel. Een van de redenen waarom ik er zo dol op ben. Niks niet kindergerechten, gewoon mee eten met de pot. Dus kookte ik een recept uit dit heerlijke boek, dat ik graag met jullie deel. De pasta met salami in roomsaus vind je volgende week in het weekmenu!

Meer informatie

Simply Italian van de Chiappa Sisters is uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum en kost € 25,-

Deze review werd mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een reviewexemplaar door Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum

 

Gepubliceerd op 24 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.