Review: Simply Italian door de Chiappa sisters



Er zijn veel kookboeken op de markt met recepten uit de Italiaanse keuken.

En toch, als ik voor het eerst door het nieuwe boek van de gezusters Chiappa blader, is er een gevoel van instant liefde en wil ik de keuken in. Nu. Meteen!

Gezusters Chiappa

Dit kookboek is de co-productie van drie zussen uit Engeland. Maar het was toch een Italiaans kookboek zei je? Klopt, de roots van deze zussen ligt diep in Italië. Hun voorliefde voor de Italiaanse keuken is met hun familie meegekomen naar Wales, waar de zussen opgroeien.

Authentiek Italiaans

Het boek geeft hun kijk op de echte Italiaanse keuken. De zussen refereren regelmatig aan hun mamma en nonna, de sleutelbewakers van hun familiekeuken. De fotografie is super uitnodigend, je wilt aan de slag, je wilt proeven, liefst ín het Italiaanse zonnetje. De recepten heerlijk gevarieerd. Van Italiaanse gerechten voor beginners, tot moeilijkere recepten voor de gevorderde thuiskok. En ook zo fijn, niet alleen pasta en pizzarecepten maar ook een uitgebreide sectie secondi (hoofdgerechten) en dolce (dessert).

Koken maar!

Voor iedereen wat wils dus in dit kookboek. En als er één keuken écht een familiekeuken is, dan is de Italiaanse keuken dat wel. Een van de redenen waarom ik er zo dol op ben. Niks niet kindergerechten, gewoon mee eten met de pot. Dus kookte ik een recept uit dit heerlijke boek, dat ik graag met jullie deel. De pasta met salami in roomsaus vind je volgende week in het weekmenu!

Meer informatie

Simply Italian van de Chiappa Sisters is uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum en kost € 25,-

Deze review werd mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een reviewexemplaar door Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum

 

Gepubliceerd op 24 juli 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus