Review: Simply Italian door de Chiappa sisters



Er zijn veel kookboeken op de markt met recepten uit de Italiaanse keuken.

En toch, als ik voor het eerst door het nieuwe boek van de gezusters Chiappa blader, is er een gevoel van instant liefde en wil ik de keuken in. Nu. Meteen!

Gezusters Chiappa

Dit kookboek is de co-productie van drie zussen uit Engeland. Maar het was toch een Italiaans kookboek zei je? Klopt, de roots van deze zussen ligt diep in Italië. Hun voorliefde voor de Italiaanse keuken is met hun familie meegekomen naar Wales, waar de zussen opgroeien.

Authentiek Italiaans

Het boek geeft hun kijk op de echte Italiaanse keuken. De zussen refereren regelmatig aan hun mamma en nonna, de sleutelbewakers van hun familiekeuken. De fotografie is super uitnodigend, je wilt aan de slag, je wilt proeven, liefst ín het Italiaanse zonnetje. De recepten heerlijk gevarieerd. Van Italiaanse gerechten voor beginners, tot moeilijkere recepten voor de gevorderde thuiskok. En ook zo fijn, niet alleen pasta en pizzarecepten maar ook een uitgebreide sectie secondi (hoofdgerechten) en dolce (dessert).

Koken maar!

Voor iedereen wat wils dus in dit kookboek. En als er één keuken écht een familiekeuken is, dan is de Italiaanse keuken dat wel. Een van de redenen waarom ik er zo dol op ben. Niks niet kindergerechten, gewoon mee eten met de pot. Dus kookte ik een recept uit dit heerlijke boek, dat ik graag met jullie deel. De pasta met salami in roomsaus vind je volgende week in het weekmenu!

Meer informatie

Simply Italian van de Chiappa Sisters is uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum en kost € 25,-

Deze review werd mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een reviewexemplaar door Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum

 

Gepubliceerd op 24 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.