Review: Simply Italian door de Chiappa sisters



Er zijn veel kookboeken op de markt met recepten uit de Italiaanse keuken.

En toch, als ik voor het eerst door het nieuwe boek van de gezusters Chiappa blader, is er een gevoel van instant liefde en wil ik de keuken in. Nu. Meteen!

Gezusters Chiappa

Dit kookboek is de co-productie van drie zussen uit Engeland. Maar het was toch een Italiaans kookboek zei je? Klopt, de roots van deze zussen ligt diep in Italië. Hun voorliefde voor de Italiaanse keuken is met hun familie meegekomen naar Wales, waar de zussen opgroeien.

Authentiek Italiaans

Het boek geeft hun kijk op de echte Italiaanse keuken. De zussen refereren regelmatig aan hun mamma en nonna, de sleutelbewakers van hun familiekeuken. De fotografie is super uitnodigend, je wilt aan de slag, je wilt proeven, liefst ín het Italiaanse zonnetje. De recepten heerlijk gevarieerd. Van Italiaanse gerechten voor beginners, tot moeilijkere recepten voor de gevorderde thuiskok. En ook zo fijn, niet alleen pasta en pizzarecepten maar ook een uitgebreide sectie secondi (hoofdgerechten) en dolce (dessert).

Koken maar!

Voor iedereen wat wils dus in dit kookboek. En als er één keuken écht een familiekeuken is, dan is de Italiaanse keuken dat wel. Een van de redenen waarom ik er zo dol op ben. Niks niet kindergerechten, gewoon mee eten met de pot. Dus kookte ik een recept uit dit heerlijke boek, dat ik graag met jullie deel. De pasta met salami in roomsaus vind je volgende week in het weekmenu!

Meer informatie

Simply Italian van de Chiappa Sisters is uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum en kost € 25,-

Deze review werd mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een reviewexemplaar door Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum

 

Gepubliceerd op 24 juli 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd