Review: Simply Italian door de Chiappa sisters
Er zijn veel kookboeken op de markt met recepten uit de Italiaanse keuken.
En toch, als ik voor het eerst door het nieuwe boek van de gezusters Chiappa blader, is er een gevoel van instant liefde en wil ik de keuken in. Nu. Meteen!
Gezusters Chiappa
Dit kookboek is de co-productie van drie zussen uit Engeland. Maar het was toch een Italiaans kookboek zei je? Klopt, de roots van deze zussen ligt diep in Italië. Hun voorliefde voor de Italiaanse keuken is met hun familie meegekomen naar Wales, waar de zussen opgroeien.
Authentiek Italiaans
Het boek geeft hun kijk op de echte Italiaanse keuken. De zussen refereren regelmatig aan hun mamma en nonna, de sleutelbewakers van hun familiekeuken. De fotografie is super uitnodigend, je wilt aan de slag, je wilt proeven, liefst ín het Italiaanse zonnetje. De recepten heerlijk gevarieerd. Van Italiaanse gerechten voor beginners, tot moeilijkere recepten voor de gevorderde thuiskok. En ook zo fijn, niet alleen pasta en pizzarecepten maar ook een uitgebreide sectie secondi (hoofdgerechten) en dolce (dessert).
Koken maar!
Voor iedereen wat wils dus in dit kookboek. En als er één keuken écht een familiekeuken is, dan is de Italiaanse keuken dat wel. Een van de redenen waarom ik er zo dol op ben. Niks niet kindergerechten, gewoon mee eten met de pot. Dus kookte ik een recept uit dit heerlijke boek, dat ik graag met jullie deel. De pasta met salami in roomsaus vind je volgende week in het weekmenu!
Meer informatie
Simply Italian van de Chiappa Sisters is uitgegeven door en te bestellen bij Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum en kost € 25,-
Deze review werd mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van een reviewexemplaar door Uitgeverij Unieboek-Het Spectrum
Gepubliceerd op 24 juli 2014