Smulpaapje kookt! – Judith’s gewokte kip
Het wokgerecht van Judith is de laatste winnaar van onze Familiefavorieten battles de afgelopen weken op Smulpaapje. En ook dit was thuis een regelrechte hit.
Gezond, lekker snel op tafel en volop variatie mee mogelijk. Zo aten wij het met noodles, in plaats van rijst en deden er wat extra groente door.
Voor 2 volwassenen en 2 kinderen
1 dubbele kipfilet, in blokjes gesneden
Rijst noodles
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 teentje knoflook, fijn geperst
150 gram taugé
2el ketjap
½ el azijn
Mespuntje sambal
1 tl honing
250g sperziebonen, 5 minuutjes gekookt
Scheutje zonnebloemolie
Handje pinda’s, grofgehakt
Wokken maar!
Kook de noodles gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wok met olie verhitten, knoflook in kleine stukjes of door de pers en zachtjes aanfruiten in wat zonnebloemolie. Dan de kipfilet erbij en meebakken tot ie goudbruin kleurt. Dan de paprika erbij en zodra die iets zachter is door het bakken de sojasaus, azijn, sambal en honing erbij. Proef op het zo is wat je wilt qua smaak.
De sperzieboontjes er nu bij en goed mee warmen. Als laatste de taugé erdoor, die wil je een beetje knapperig houden. Tot slot nog wat gehakte pinda’s er door en de noodles erbij en goed mengen. Warm lekker door en als laatste garneren met wat extra gehakte pinda’s
Gepubliceerd op 31 juli 2014