Smulpaapje weekmenu – #29



De eerste familiefavoriet in het weekmenu is een feit. Melissa’s Marokkaanse kip won de Facebook battle afgelopen week.

Maar we halen je nog meer uit je comfort zone. Durf jij die bietjes en haringsalade aan?

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Bladerdeeghapje met kers en aardbei

Dag 2 – Bietjes en haringsalade

Dag 3 – Melissa’s Marokkaanse kip

Dag 4 – Portobella burgers

Dag 5 – Pasta carbonara met makreel

Boodschappenlijstje

Bladerdeeg
Kersen
Aardbeien
Verse munt,
Feta
geraspte bietjes
5 uien
1 appel
3 haringen (Hollandse Nieuwe)
125ml zure room
verse dille
verse bieslook
4-6 stuks kippendijen
1 sinaasappel, in plakken
3 rijpe tomaten
2 rijpe avocado's
sap van halve citroen
3 portobella's
1 focaccia
paar plakjes Morbier kaas
sla naar keuze
penne (of een andere holle pasta)
2 courgettes
verse thijm
130g schoongemaakte gerookte makreel
2 grote eieren
melk

Voorraadkast

1 ei
suiker
rodewijnazijn
laurierblaadjes
kruidnagels
kaneelstokje
Kurkuma
Komijn
Gemalen Kaneel
knoflook
Zonnebloemolie
sjalot
rietsuiker
witte wijnazijn
mangoazijn
parmezaanse kaas

 

 

 

Gepubliceerd op 18 juli 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.