Smulpaapje kookt! – Melissa’s Marokkaanse kip
Melissa was de eerste die haar favoriet instuurde voor de ‘Smulpaapje familiefavorieten’ actie. Dat jullie dit gerecht ook wel erg lekker lijkt bleek wel uit de hoeveelheid stemmen die het kreeg in de eerste battle op Facebook.
Wij genoten er thuis van, ik hoop jullie vanaf nu ook!
Voor vier personen heb je nodig
4-6 stuks kippendijen, in blokjes gesneden
2tl Kurkuma
2tl Komijn
1tl Kaneel
1 sinaasappel, in plakken
3 uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Zonnebloemolie
Zo maak je de Marokkaanse kip
Halveer de schoongemaakte ui en snijd ‘in dunne ringen. Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak daar de ui en knoflook een minuut of vijf in aan. De kip gaat daar nu bij, evenals de kurkuma, komijn en kaneel. Schep alles goed door elkaar, zodat alle kip goed onder de specerijen zit. Let de plakjes sinaasappel er nu boven op en doe een deksel op de pan. Laat het een minuut of twintig stoven, af en toe even omscheppen, tot de kip gaar is.
Serveren
Onlangs ontvingen wij een aantal proefverpakkingen Artisan grains. Met de Freekah maakten wij, in plaats van de traditionele couscous, het bijgerecht voor bij deze Marokkaanse kip. Het bleek heerlijk samen te gaan. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is de Freekeh te koken volgens aanwijzing en wat gedroogde tomaatjes, verse peterselie, olijfjes en feta er door te doen. Smullen maar!
Gepubliceerd op 16 juli 2014