Smulpaapje kookt! – Melissa’s Marokkaanse kip



Melissa was de eerste die haar favoriet instuurde voor de ‘Smulpaapje familiefavorieten’ actie. Dat jullie dit gerecht ook wel erg lekker lijkt bleek wel uit de hoeveelheid stemmen die het kreeg in de eerste battle op Facebook.

Wij genoten er thuis van, ik hoop jullie vanaf nu ook!

Voor vier personen heb je nodig

4-6 stuks kippendijen, in blokjes gesneden
2tl Kurkuma
2tl Komijn
1tl Kaneel
1 sinaasappel, in plakken
3 uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Zonnebloemolie

Zo maak je de Marokkaanse kip

Halveer de schoongemaakte ui en snijd ‘in dunne ringen. Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie en bak daar de ui en knoflook een minuut of vijf in aan. De kip gaat daar nu bij, evenals de kurkuma, komijn en kaneel. Schep alles goed door elkaar, zodat alle kip goed onder de specerijen zit. Let de plakjes sinaasappel er nu boven op en doe een deksel op de pan. Laat het een minuut of twintig stoven, af en toe even omscheppen, tot de kip gaar is.

Serveren

Onlangs ontvingen wij een aantal proefverpakkingen Artisan grains. Met de Freekah maakten wij, in plaats van de traditionele couscous, het bijgerecht voor bij deze Marokkaanse kip. Het bleek heerlijk samen te gaan. Het enige dat je ervoor hoeft te doen is de Freekeh te koken volgens aanwijzing en wat gedroogde tomaatjes, verse peterselie, olijfjes en feta er door te doen. Smullen maar!

 

Gepubliceerd op 16 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.