Smulpaapje kookt! – Bladerdeegflapje met kers, aardbei, feta en munt



Sommige recepten ontstaan door eens stil te staan bij wat je in huis hebt en wat je daar aan lekkere, onverwachte combinatie mee zou kunnen maken. Dat werd dit verrassende fruit en fetabladerdeeghapje.

Niet meteen denken, wat een gekke combi dat kan nooit smaken Proef maar eens, je zult aangenaam verrast zijn!

Wat heb je nodig

Bladerdeeg, ontdooid
Kersen, ontpit en gehalveerd
Aardbeien, zonder kroontje en gehalveerd
Verse munt, fijngesneden
Feta, verkruimeld
1 ei, losgeklopt

De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel flapjes je wilt maken!

Zo maak je de bladerdeeghapjes

Het ontpitten van de kersen lijkt even wat werk, maar met een kersontpitter is het zo gebeurd. En als je die dan toch aanschaft, maak meteen ook eens dit gerecht met kersen. Verwarm nu eerst je oven op 175C en bedek een bakblik met bakpapier. Leg wat kersen, aardbeien en feta op het ontdooide bladerdeeg en besprenkel met munt naar smaak. Niet teveel want de pakketjes moeten ook nog dicht.

Deegpakketjes

Vouw het bladerdeeg nu in een driehoek dicht en zorg dat de zijkanten goed stevig aan elkaar vastzitten. Met een vork kun je dit nog extra bewerkstelligen. Als het fruit warm wordt wil je namelijk niet dat het kersenvocht er teveel uitstroomt. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.

Verse fruitflapjes

Als het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt (na een minuut of 15) haal je de bakplaat uit de oven. Laat de flapjes iets afkoelen, maar serveer nog lauwwarm dan zijn ze het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 17 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.