Smulpaapje kookt! – Bladerdeegflapje met kers, aardbei, feta en munt



Sommige recepten ontstaan door eens stil te staan bij wat je in huis hebt en wat je daar aan lekkere, onverwachte combinatie mee zou kunnen maken. Dat werd dit verrassende fruit en fetabladerdeeghapje.

Niet meteen denken, wat een gekke combi dat kan nooit smaken Proef maar eens, je zult aangenaam verrast zijn!

Wat heb je nodig

Bladerdeeg, ontdooid
Kersen, ontpit en gehalveerd
Aardbeien, zonder kroontje en gehalveerd
Verse munt, fijngesneden
Feta, verkruimeld
1 ei, losgeklopt

De hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel flapjes je wilt maken!

Zo maak je de bladerdeeghapjes

Het ontpitten van de kersen lijkt even wat werk, maar met een kersontpitter is het zo gebeurd. En als je die dan toch aanschaft, maak meteen ook eens dit gerecht met kersen. Verwarm nu eerst je oven op 175C en bedek een bakblik met bakpapier. Leg wat kersen, aardbeien en feta op het ontdooide bladerdeeg en besprenkel met munt naar smaak. Niet teveel want de pakketjes moeten ook nog dicht.

Deegpakketjes

Vouw het bladerdeeg nu in een driehoek dicht en zorg dat de zijkanten goed stevig aan elkaar vastzitten. Met een vork kun je dit nog extra bewerkstelligen. Als het fruit warm wordt wil je namelijk niet dat het kersenvocht er teveel uitstroomt. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.

Verse fruitflapjes

Als het bladerdeeg mooi goudbruin kleurt (na een minuut of 15) haal je de bakplaat uit de oven. Laat de flapjes iets afkoelen, maar serveer nog lauwwarm dan zijn ze het aller-lekkerst.

Gepubliceerd op 17 juli 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.