Smulpaapje weekmenu #27

Als ik bekijk welke recepten momenteel het meest bezocht worden dan scoren pastasalades en BBQ recepten toch wel heel erg goed. Niet zo gek ook, met dat mooie weer van de laatste tijd.
Laten we hopen dat de zomer nog eventjes zo fijn blijft. Ik heb er in ieder geval alvast wat lekkere recepten voor jullie bij gezocht! En wil je nóg meer inspiratie? Hier vind je álle weekmenu's van de afgelopen 5,5 jaar bij elkaar. Dat zijn bijna 200 (!!) weekmenu's bij elkaar….
Smulpaapje weekmenu
maandag Pasta met zalm en tomaatjes
of je ‘m nu (lauw)warm eet of als pastasalade, dit is echt een heerlijke pasta om de week mee te beginnen!
dinsdag Maaltijdsalade Niçoise
mijn versie van de klassieker, ideaal om met kinderen te eten. Ieder pikt eruit wat ‘ie lekker vindt!
woensdag Aubergine pizzabootjes
Want wie houdt er nou niet van pizza?!
donderdag Noodles met spitskool & garnalen
Een lekkere, snelle en gemakkelijke doordeweekse maaltijd. Hou je niet van garnalen? Gebruik dan kip.
vrijdag Doperwtenpuree met gebakken vis
Nóg lekkerder als je verse doperwten gebruikt, maar net zo lekker met diepvrieserwtjes.
weekendtip Pancakes met aardbeien
Als dát geen lekker begin van je weekend is?!
boodschappenlijstje Smulpaapje weekmenu
maandag
500g pasta, naar keuze
250ml crème fraiche, (wij gebruikten halfvet)
250g gerookte zalm
3 bosuitjes
35g dille
1 citroen
250g mini tomaatjes
dinsdag
250g sperziebonen
3 eieren
3 rijpe tomaten
200g krieltjes in de schil
Zwarte olijven, zo veel als je wilt
1 blikje tonijn in water
Truffelmayonaise
Maldon (of ander grof zee) zout
Little Romaine sla, losse blaadjes
recept is voor 2 personen, maar makkelijk te verdubbelen
woensdag
1 salami (ik gebruikte de milde salami van Stegeman)
1 teen knoflook
1 ui
½ paprika
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
verse basilicum, naar smaak
2 aubergines
1 potje kleine mozzarella bolletjes (Galbani)
beetje olie
donderdag
1 ½ el kerriepoeder
1el sojasaus
2el Shaoxing (Chinese rijstwijn)
2tl suiker
2tl zoete chilisaus
½ tl gemberpoeder
250g rijstmie
2el zonnebloemolie
1 ui
1 rode paprika
300g spitskool
200g taugé
175 champignons
200g tijgergarnalen
vrijdag
1 pak biologische tuinerwtjes à 450g (AH)
200ml slagroom
verse munt, fijngesneden
1kg kruimige aardappel
1 flinke tl mierikswortel
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)
weekendtip
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
2el maanzaad
Serveren met: verse aardbeien en maple syrup
Gepubliceerd op 27 juni 2019