Citroen pancakes met maanzaad en aardbeien

When life hands you lemons, make lemonade. Ik vind het een prachtige uitdrukking. Alleen maakte ik geen limonade, maar lemon pancakes. En als twist met maanzaad, waardoor ze een kleine ‘crunch’ hebben. Het zure van de citroen balanceer je door ze met aardbeien te serveren. Zo gemaakt, en zó op want lekker 🙂
Voor ongeveer 10 stuks
175g zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el poedersuiker
225ml karnemelk
75ml citroensap (ongeveer 2 citroenen)
2el maanzaad
Serveren met: verse aardbeien en maple syrup
Citroen pancakes
Meng zelfrijzend bakmeel met bakpoeder en suiker. Pers de citroenen uit en doe dit erbij. Vervolgens karnemelk erdoor mengen met een garde en als laatste het maanzaad erdoor roeren.
Ontbijtpancakes met citroen
Laat een koekenpan goed heet worden, doe er een klein drupje zonnebloemolie in. Met een juslepel schepje beslag in de pan, ik bak er meestal 3 tegelijk. Omdraaien zodra de bovenkant droger wordt. Bak aan beide kanten goudbruin en serveer met lekker veel aardbeien en nog een scheutje maple syrup.
Gepubliceerd op 23 juli 2016