Doperwtenpuree met gebakken vis in Parmaham uit Bonen!



Samen met onze kleuter bladerde ik door het boek Bonen! van Joke Boon en hoewel het recept in mei vermeld stond, maakte in het in de winter. Dat kan, omdat er gebruik gemaakt wordt van diepvrieserwtjes. En laten we die nou eigenlijk altijd in de vriezer hebben liggen!

Dat maakt het meteen ook een geweldig budgetvriendelijk recept. Los van dat het gewoon heel erg lekker was én snel op tafel staat. Hoeveel meer aansporing heb je nodig?

Voor vier personen

1 pak biologische tuinerwtjes á 450g (AH)
200ml slagroom
verse munt, fijngesneden
1kg kruimige aardappel, geschild en in kwarten
1 flinke tl mierikswortel
zout & peper
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)

Doperwtjespuree

Begin met het koken van de doperwten, 4-5 minuten in kokend water. Giet af en met een aardappelstamper stamp je ze, samen met de room, grof. Kook tegelijkertijd de aardappels, 10-15 minuten, tot ze goed gaar zijn. Giet af en stamp ze met de erwtjes tot puree. Eventueel doe je een klein scheutje extra room erbij. Breng op smaak met zout en peper. Ik deed er, voor een beetje extra pit, nog wat mierikswortel door.

Vispakketje met parmaham

In het originele recept wordt de vis ingewikkeld in ontbijtspek, dat is een fijne budgetvariant. Wij hadden nog Parmaham liggen, dus ik heb de vis daar in gewikkeld. Per stukje vis had ik 2 plakken nodig. Maar onze vis was minstens 200g per stuk. Dus de hoeveelheid zal afhangen van de grootte van je vis. De vis hoef je alleen met wat peper te kruiden, aangezien zowel Parmaham als ontbijtspek al zout van zichzelf zijn.

Gebakken vis

Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin, met een drupje neutrale olie, de vis in 4-5 minuten per kant aan. Serveer met bovenop de doperwtenpuree. Wil je nog wat extra groente erbij serveren, dan zou ik bijvoorbeeld voor worteltjes kiezen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 20 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!