Doperwtenpuree met gebakken vis in Parmaham uit Bonen!



Samen met onze kleuter bladerde ik door het boek Bonen! van Joke Boon en hoewel het recept in mei vermeld stond, maakte in het in de winter. Dat kan, omdat er gebruik gemaakt wordt van diepvrieserwtjes. En laten we die nou eigenlijk altijd in de vriezer hebben liggen!

Dat maakt het meteen ook een geweldig budgetvriendelijk recept. Los van dat het gewoon heel erg lekker was én snel op tafel staat. Hoeveel meer aansporing heb je nodig?

Voor vier personen

1 pak biologische tuinerwtjes á 450g (AH)
200ml slagroom
verse munt, fijngesneden
1kg kruimige aardappel, geschild en in kwarten
1 flinke tl mierikswortel
zout & peper
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)

Doperwtjespuree

Begin met het koken van de doperwten, 4-5 minuten in kokend water. Giet af en met een aardappelstamper stamp je ze, samen met de room, grof. Kook tegelijkertijd de aardappels, 10-15 minuten, tot ze goed gaar zijn. Giet af en stamp ze met de erwtjes tot puree. Eventueel doe je een klein scheutje extra room erbij. Breng op smaak met zout en peper. Ik deed er, voor een beetje extra pit, nog wat mierikswortel door.

Vispakketje met parmaham

In het originele recept wordt de vis ingewikkeld in ontbijtspek, dat is een fijne budgetvariant. Wij hadden nog Parmaham liggen, dus ik heb de vis daar in gewikkeld. Per stukje vis had ik 2 plakken nodig. Maar onze vis was minstens 200g per stuk. Dus de hoeveelheid zal afhangen van de grootte van je vis. De vis hoef je alleen met wat peper te kruiden, aangezien zowel Parmaham als ontbijtspek al zout van zichzelf zijn.

Gebakken vis

Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin, met een drupje neutrale olie, de vis in 4-5 minuten per kant aan. Serveer met bovenop de doperwtenpuree. Wil je nog wat extra groente erbij serveren, dan zou ik bijvoorbeeld voor worteltjes kiezen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 20 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.