Doperwtenpuree met gebakken vis in Parmaham uit Bonen!



Samen met onze kleuter bladerde ik door het boek Bonen! van Joke Boon en hoewel het recept in mei vermeld stond, maakte in het in de winter. Dat kan, omdat er gebruik gemaakt wordt van diepvrieserwtjes. En laten we die nou eigenlijk altijd in de vriezer hebben liggen!

Dat maakt het meteen ook een geweldig budgetvriendelijk recept. Los van dat het gewoon heel erg lekker was én snel op tafel staat. Hoeveel meer aansporing heb je nodig?

Voor vier personen

1 pak biologische tuinerwtjes á 450g (AH)
200ml slagroom
verse munt, fijngesneden
1kg kruimige aardappel, geschild en in kwarten
1 flinke tl mierikswortel
zout & peper
4 stukken witvis (ik gebruikte kabeljauw)
Parmaham, genoeg voor 4 stukjes vis (ik gebruikte 8 plakjes)

Doperwtjespuree

Begin met het koken van de doperwten, 4-5 minuten in kokend water. Giet af en met een aardappelstamper stamp je ze, samen met de room, grof. Kook tegelijkertijd de aardappels, 10-15 minuten, tot ze goed gaar zijn. Giet af en stamp ze met de erwtjes tot puree. Eventueel doe je een klein scheutje extra room erbij. Breng op smaak met zout en peper. Ik deed er, voor een beetje extra pit, nog wat mierikswortel door.

Vispakketje met parmaham

In het originele recept wordt de vis ingewikkeld in ontbijtspek, dat is een fijne budgetvariant. Wij hadden nog Parmaham liggen, dus ik heb de vis daar in gewikkeld. Per stukje vis had ik 2 plakken nodig. Maar onze vis was minstens 200g per stuk. Dus de hoeveelheid zal afhangen van de grootte van je vis. De vis hoef je alleen met wat peper te kruiden, aangezien zowel Parmaham als ontbijtspek al zout van zichzelf zijn.

Gebakken vis

Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin, met een drupje neutrale olie, de vis in 4-5 minuten per kant aan. Serveer met bovenop de doperwtenpuree. Wil je nog wat extra groente erbij serveren, dan zou ik bijvoorbeeld voor worteltjes kiezen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 20 januari 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.