Smulpaapje weekmenu – #21
Jullie waren gewaarschuwd. Een weekje New York en het hele volgende weekmenu is erdoor geïnspireerd. De Mexicaanse keuken was een van die verrassingen tijdens onze trip daar. In niets lijkt die keuken in Amerika op wat wij hier eten als we bij de Mexicaan uit eten gaan.
En die invloeden vind je deze week terug in het weekmenu. Lichte gerechten, een verfrissende alcoholvrije cocktail. Het zit er allemaal in. Geniet ervan en heb een mooi weekend!
Wat staat er deze week op het menu?
dag 1 – Zelfgemaakte bloemtortilla’s
dag 2 – El Pastor Tortilla’s
dag 3 – Mais/ananas salsa
dag 4 – Watermeloen cocktail (alcoholvrij)
dag 5 – Guacemole
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
750g watermeloen
1 of 2 takjes munt
4 speklapjes, (van een goede slager!) niet te dun gesneden
Cajunkruiden
2 maiskolven, gekookt
1 verse ananas
koriander, half bosje
rood pepertje
2 rijpe avocado’s
5 cherrytomaatjes
1 sjalotje
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
bloem
zout
bakpoeder
zonnebloemolie
1 teentje knoflook
limoen
zout en peper
Gepubliceerd op 24 mei 2014