Verse guacemole

Wat is er lekkerder bij Mexicaans eten of een borrel dan zelfgemaakte guacemole?! De zakjes kruiden die in de supermarkt liggen heb je helemaal niet nodig, dat merk je wel als je dit recept hebt gemaakt. En de basis is natuurlijk avocado. Maar hoe weet je of die nog goed is. Daar heb ik een handige tip voor!
Is je avocado nog goed?
De beste tip om te weten of je avocado goed is, is door het ‘kontje’ van het steeltje even op te tillen. Is het daaronder nog mooi groen, prima! Ziet het er bruinig uit, kies dan een andere want dan is de binnenkant ook niet lekker meer. Goed, nu je dat weet gaan we verse guacemole maken.
Voor één bakje
- 2 rijpe avocado’s, zonder pit en schil
- 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehalveerd
- sap van een halve limoen
- zout en peper
- optioneel: paar druppeltjes Tabasco
Verse guacamole
Voor de lekkerste verse guacemole doe je alle ingrediënten in een kom en pureer je die fijn met een staafmixer. Wil je nog wat textuur, pureer het dan niet te fijn. Breng op smaak met limoensap (proef tussendoor even!), zout en versgemalen zwarte peper. Meer heeft het niet nodig!
Serveer de guacemole met wat nacho’s bij deze peulvruchten fiësta of de Mexicaanse ovenschotel
Gepubliceerd op 14 maart 2014