Verse guacemole



Wat is er lekkerder bij Mexicaans eten of een borrel dan zelfgemaakte guacemole?! De zakjes kruiden die in de supermarkt liggen heb je helemaal niet nodig, dat merk je wel als je dit recept hebt gemaakt. En de basis is natuurlijk avocado. Maar hoe weet je of die nog goed is. Daar heb ik een handige tip voor!

Is je avocado nog goed?

De beste tip om te weten of je avocado goed is, is door het ‘kontje’ van het steeltje even op te tillen. Is het daaronder nog mooi groen, prima! Ziet het er bruinig uit, kies dan een andere want dan is de binnenkant ook niet lekker meer. Goed, nu je dat weet gaan we verse guacemole maken.

Voor één bakje

  • 2 rijpe avocado’s, zonder pit en schil
  • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper
  • optioneel: paar druppeltjes Tabasco

avocados

Verse guacamole

Voor de lekkerste verse guacemole doe je alle ingrediënten in een kom en pureer je die fijn met een staafmixer. Wil je nog wat textuur, pureer het dan niet te fijn. Breng op smaak met limoensap (proef tussendoor even!), zout en versgemalen zwarte peper. Meer heeft het niet nodig!

Serveer de guacemole met wat nacho’s bij deze peulvruchten fiësta of de Mexicaanse ovenschotel

Gepubliceerd op 14 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.