Verse guacemole



Wat is er lekkerder bij Mexicaans eten of een borrel dan zelfgemaakte guacemole?! De zakjes kruiden die in de supermarkt liggen heb je helemaal niet nodig, dat merk je wel als je dit recept hebt gemaakt. En de basis is natuurlijk avocado. Maar hoe weet je of die nog goed is. Daar heb ik een handige tip voor!

Is je avocado nog goed?

De beste tip om te weten of je avocado goed is, is door het ‘kontje’ van het steeltje even op te tillen. Is het daaronder nog mooi groen, prima! Ziet het er bruinig uit, kies dan een andere want dan is de binnenkant ook niet lekker meer. Goed, nu je dat weet gaan we verse guacemole maken.

Voor één bakje

  • 2 rijpe avocado’s, zonder pit en schil
  • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper
  • optioneel: paar druppeltjes Tabasco

avocados

Verse guacamole

Voor de lekkerste verse guacemole doe je alle ingrediënten in een kom en pureer je die fijn met een staafmixer. Wil je nog wat textuur, pureer het dan niet te fijn. Breng op smaak met limoensap (proef tussendoor even!), zout en versgemalen zwarte peper. Meer heeft het niet nodig!

Serveer de guacemole met wat nacho’s bij deze peulvruchten fiësta of de Mexicaanse ovenschotel

Gepubliceerd op 14 maart 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!