Verse guacemole



Wat is er lekkerder bij Mexicaans eten of een borrel dan zelfgemaakte guacemole?! De zakjes kruiden die in de supermarkt liggen heb je helemaal niet nodig, dat merk je wel als je dit recept hebt gemaakt. En de basis is natuurlijk avocado. Maar hoe weet je of die nog goed is. Daar heb ik een handige tip voor!

Is je avocado nog goed?

De beste tip om te weten of je avocado goed is, is door het ‘kontje’ van het steeltje even op te tillen. Is het daaronder nog mooi groen, prima! Ziet het er bruinig uit, kies dan een andere want dan is de binnenkant ook niet lekker meer. Goed, nu je dat weet gaan we verse guacemole maken.

Voor één bakje

  • 2 rijpe avocado’s, zonder pit en schil
  • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • sap van een halve limoen
  • zout en peper
  • optioneel: paar druppeltjes Tabasco

avocados

Verse guacamole

Voor de lekkerste verse guacemole doe je alle ingrediënten in een kom en pureer je die fijn met een staafmixer. Wil je nog wat textuur, pureer het dan niet te fijn. Breng op smaak met limoensap (proef tussendoor even!), zout en versgemalen zwarte peper. Meer heeft het niet nodig!

Serveer de guacemole met wat nacho’s bij deze peulvruchten fiësta of de Mexicaanse ovenschotel

Gepubliceerd op 14 maart 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.