Smulpaapje kookt! – New York geïnspireerde El Pastor tortilla’s



Zoals gezegd hebben we recentelijk in New York bakken met inspiratie opgedaan qua eten. De Mexicaanse keuken in Amerika lijkt in niks op wat wij hier in Mexicaanse restaurants geserveerd krijgen. Daar eet je kleine, vers gemaakte tortilla’s met de mooiste toppings erop. Van kreeft tot (gefrituurde) vis, maar ook met bijvoorbeeld geroosterd varkensvlees. In New York aten we onder andere de tortilla ‘El Pastor’.

Die El Pastor, daar ben ik voor jullie mee aan de slag gegaan. En de verse tortilla’s en salsa die ze er daar bij serveerde heb ik er maar meteen bijgemaakt. Je vindt die ook terug in het weekmenu van deze week.

Voor vier personen

4 speklapjes, (van een goede slager!) niet te dun gesneden
Cajunkruiden (of als je kunt vinden een kruidenmengsel met chipotle erin)
Zelfgemaakte bloemtortilla’s
Maisananas salsa

Vulling voor de tortilla

Kruid de speklapjes en bak ze op hoog vuur. Je wilt dat ze een beetje krokant worden. Het voordeel van het gebruiken van speklapjes is dat het vlees er niet van uitdroogt en dus lekker sappig blijft. Na een minuut of 7-10 zijn ze gaar. Laat goed het vet eraf druipen en snijd, als ze iets zijn afgekoeld, het vet er af. De rest van het vlees snijd je vervolgens in hele dunne reepjes. Je houdt een bergje fijngesneden vlees over.

Echte Mexicaanse maaltijd

Zorg dat je nu de salsa en tortilla’s klaar hebt. Wil je nog guacemole bij je maaltijd (altijd lekker!) maak die dan nu en zet alles op tafel. Bak de reepjes vlees nog één keer in een droge pan, zodat je ze lekker warm op tafel zet. Laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen. Eet smakelijk!

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.