Smulpaapje kookt! – Mexicaanse mais en ananas salsa



Er is niets lekkerder dan verse mais, zó van de barbecue. Dit is een gerecht dat je dan ook alleen met verse ingrediënten wilt maken. Mais of ananas uit blik is verboden! 🙂

Serveer deze salsa bij een mexicaanse maaltijd. Als garnering bijvoorbeeld op de El Pastor tortilla’s. Kinderen zijn dol op de zoete, toegankelijke smaken. Wil je er wat pit aan geven, voor een volwassen versie, snijd er dan een rood pepertje door.

Voor kommetje salsa (genoeg voor 4 personen)

2 maiskolven, gekookt
1 verse ananas, in kleine stukjes
koriander, half bosje (of naar smaak)
optioneel; rood pepertje in dunne ringetjes

Zelfgemaakte salsa

Gril de maiskolven even en om op de BBQ (of in een grilpan) zodat ze die lekkere grilstrepen en rokerig smaak krijgen. Snijd de maiskorrels met een scherp mes van de kolf en doe in een mooie kom. Daarbij de in kleine stukjes gesneden verse ananas. Breng op smaak met koriander (en het pepertje, als je die gebruikt).

Serveer op kamertemperatuur. Ideaal om voor de tijd al klaar te maken. De smaken trekken dan nog lekkerder in.

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.