Smulpaapje weekmenu #16



Komende week gaat bij ons heel voorzichtig gestart worden met de opbouw van de nieuwe keuken, maar we zijn er nog lang niet. En dan heb ik komende week ook nog eens de eerste fotoshoot voor mijn nieuwe boek. Kortom, genoeg te doen maar nog te weinig plek om te koken.

Gelukkig kunnen jullie wel gewoon lekker aan de slag met dit verse weekmenu. Het voorjaar is in aantocht en dus ook volop voorjaarsgerechten op het menu deze week. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu #16

maandag                             Pasta met voorjaarsgroente
Het voorjaar op je bord en in no time aan tafel. Win win!

dinsdag                                Quesadilla met kip
Oftewel, een Mexicaanse tosti. Nou ja, soort van dan hé, want stiekem zit er in dit gerecht bijna een kilo groente ðŸ˜‰

woensdag                          Spaanse aardappeltortilla
Een Hollands aardappeltje, in een Spaans jasje.

donderdag                         Tweebonenchili
Een fijn budget, maar ook smaakvriendelijk gerecht met twee soorten bonen én chorizo. Een mooie manier om de andere helft van de chorizo van gisteren te gebruiken.

vrijdag                                  Fish & chips
Zelfgebakken kibbeling, daar horen natuurlijk frietjes bij. Mooi begin van je weekend!

weekendtip                       Groene smoothie
Kickstart je weekend met wat extra vitamine!

boodschappenlijstje

maandag
200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen
2el goede olijfolie
1el neutrale olie

dinsdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

woensdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
zout en peper

donderdag
1el neutrale olie
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo (à 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
 

vrijdag (recept voor 2 personen, verdubbel waar nodig)
400g kabeljauwhaas, zonder vel
1-2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
2 partjes citroen
2L olie
frietjes, uit de oven of zelfgebakken/-gehaald

weekendtip
1 groene kiwi 
50g spinazie
125ml (amandel)melk
50g avocado
1 tl limoensap
optioneel: 1el pindakaas

Gepubliceerd op 12 april 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
30 mei 2024
Spaanse tapas recept
 
Pan con tomate

Geroosterd knoflookbrood met sappige, rijpe tomaten. Het ideale Spaanse borrelhapje voor deze zomer. Dit is mijn ultieme recept voor pan con tomate.
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.