Smulpaapje weekmenu #16

Komende week gaat bij ons heel voorzichtig gestart worden met de opbouw van de nieuwe keuken, maar we zijn er nog lang niet. En dan heb ik komende week ook nog eens de eerste fotoshoot voor mijn nieuwe boek. Kortom, genoeg te doen maar nog te weinig plek om te koken.
Gelukkig kunnen jullie wel gewoon lekker aan de slag met dit verse weekmenu. Het voorjaar is in aantocht en dus ook volop voorjaarsgerechten op het menu deze week. Geniet ervan!
Smulpaapje weekmenu #16
maandag Pasta met voorjaarsgroente
Het voorjaar op je bord en in no time aan tafel. Win win!
dinsdag Quesadilla met kip
Oftewel, een Mexicaanse tosti. Nou ja, soort van dan hé, want stiekem zit er in dit gerecht bijna een kilo groente 😉
woensdag Spaanse aardappeltortilla
Een Hollands aardappeltje, in een Spaans jasje.
donderdag Tweebonenchili
Een fijn budget, maar ook smaakvriendelijk gerecht met twee soorten bonen én chorizo. Een mooie manier om de andere helft van de chorizo van gisteren te gebruiken.
vrijdag Fish & chips
Zelfgebakken kibbeling, daar horen natuurlijk frietjes bij. Mooi begin van je weekend!
weekendtip Groene smoothie
Kickstart je weekend met wat extra vitamine!
boodschappenlijstje
maandag
200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen
2el goede olijfolie
1el neutrale olie
dinsdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder
woensdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
zout en peper
donderdag
1el neutrale olie
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo (à 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
vrijdag (recept voor 2 personen, verdubbel waar nodig)
400g kabeljauwhaas, zonder vel
1-2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
2 partjes citroen
2L olie
frietjes, uit de oven of zelfgebakken/-gehaald
weekendtip
1 groene kiwi
50g spinazie
125ml (amandel)melk
50g avocado
1 tl limoensap
optioneel: 1el pindakaas
Gepubliceerd op 12 april 2019