Smulpaapje weekmenu #16



Komende week gaat bij ons heel voorzichtig gestart worden met de opbouw van de nieuwe keuken, maar we zijn er nog lang niet. En dan heb ik komende week ook nog eens de eerste fotoshoot voor mijn nieuwe boek. Kortom, genoeg te doen maar nog te weinig plek om te koken.

Gelukkig kunnen jullie wel gewoon lekker aan de slag met dit verse weekmenu. Het voorjaar is in aantocht en dus ook volop voorjaarsgerechten op het menu deze week. Geniet ervan!

Smulpaapje weekmenu #16

maandag                             Pasta met voorjaarsgroente
Het voorjaar op je bord en in no time aan tafel. Win win!

dinsdag                                Quesadilla met kip
Oftewel, een Mexicaanse tosti. Nou ja, soort van dan hé, want stiekem zit er in dit gerecht bijna een kilo groente ðŸ˜‰

woensdag                          Spaanse aardappeltortilla
Een Hollands aardappeltje, in een Spaans jasje.

donderdag                         Tweebonenchili
Een fijn budget, maar ook smaakvriendelijk gerecht met twee soorten bonen én chorizo. Een mooie manier om de andere helft van de chorizo van gisteren te gebruiken.

vrijdag                                  Fish & chips
Zelfgebakken kibbeling, daar horen natuurlijk frietjes bij. Mooi begin van je weekend!

weekendtip                       Groene smoothie
Kickstart je weekend met wat extra vitamine!

boodschappenlijstje

maandag
200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen
2el goede olijfolie
1el neutrale olie

dinsdag
2x 8 tortilla’s (meergranen)
2 zakjes jong belegen geraspte kaas (à 175g)
8 tomaten
2 zakken verse spinazie à 450g
2 kipfilets, gekruid met knoflookpoeder & gerookt paprikapoeder

woensdag
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
zout en peper

donderdag
1el neutrale olie
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zoete aardappel
1 blik chilibonen (met saus) à 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) à 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo (à 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
 

vrijdag (recept voor 2 personen, verdubbel waar nodig)
400g kabeljauwhaas, zonder vel
1-2el kibbelingkruiden (vraag erna bij je visboer)
2 partjes citroen
2L olie
frietjes, uit de oven of zelfgebakken/-gehaald

weekendtip
1 groene kiwi 
50g spinazie
125ml (amandel)melk
50g avocado
1 tl limoensap
optioneel: 1el pindakaas

Gepubliceerd op 12 april 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.