Chili van 2 bonen met chorizo en zoete aardappel



Bonen zijn super goed voor je. Niet voor niets is 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon.

Zeker in de maand januari, als we toch wat meer op onze portemonnee letten na een dure decembermaand, is het fijn om budgetvriendelijk maar nog steeds lekker te koken. Deze tweebonenchili met chorizo en zoete aardappel voldoet daar in alle opzichten aan.

Voor 4-6 personen

1el neutrale olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 zoete aardappel, in blokjes
1 blik chilibonen (met saus) á 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) á 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo, in blokjes (á 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
zout & peper

Om te serveren: zure room, zachte tortilla’s

Grote pan chili met 2 soorten bonen

Verwarm in een grote pan de olie en fruit knoflook en ui zachtjes aan. Dan blokjes rode paprika, chorizo en zoete aardappel erbij en 5 minuten om en om scheppend meebakken. Bestrooi met de kruiden en schep nog een keer goed door. Dan de twee soorten bonen en tomaten toevoegen, breng zachtjes aan de kook. Vuur zachter zetten en 20-30 minuten laten pruttelen, of tot dat de zoete aardappel beetgaar is. Voeg in de laatste 5 minuten de gele paprika blokjes toe, die houden dan lekker wat ‘bite’.

Efficiënt koken

Serveer met een lekkere lik zure room en zachte tortilla’s. Die zijn ook super lekker om de saus mee op te dopen. Dit gerecht kan ook in zijn geheel worden voorbereid en (deels) worden ingevroren. Dan wel zonder de zure room! Wil je een vega variant, laat dan de chorizo weg

Wil je meer recepten voor lekkere chili? Hier vind je er nog veel meer!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.