Chili van 2 bonen met chorizo en zoete aardappel



Bonen zijn super goed voor je. Niet voor niets is 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon.

Zeker in de maand januari, als we toch wat meer op onze portemonnee letten na een dure decembermaand, is het fijn om budgetvriendelijk maar nog steeds lekker te koken. Deze tweebonenchili met chorizo en zoete aardappel voldoet daar in alle opzichten aan.

Voor 4-6 personen

1el neutrale olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 zoete aardappel, in blokjes
1 blik chilibonen (met saus) á 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) á 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo, in blokjes (á 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
zout & peper

Om te serveren: zure room, zachte tortilla’s

Grote pan chili met 2 soorten bonen

Verwarm in een grote pan de olie en fruit knoflook en ui zachtjes aan. Dan blokjes rode paprika, chorizo en zoete aardappel erbij en 5 minuten om en om scheppend meebakken. Bestrooi met de kruiden en schep nog een keer goed door. Dan de twee soorten bonen en tomaten toevoegen, breng zachtjes aan de kook. Vuur zachter zetten en 20-30 minuten laten pruttelen, of tot dat de zoete aardappel beetgaar is. Voeg in de laatste 5 minuten de gele paprika blokjes toe, die houden dan lekker wat ‘bite’.

Efficiënt koken

Serveer met een lekkere lik zure room en zachte tortilla’s. Die zijn ook super lekker om de saus mee op te dopen. Dit gerecht kan ook in zijn geheel worden voorbereid en (deels) worden ingevroren. Dan wel zonder de zure room! Wil je een vega variant, laat dan de chorizo weg

Wil je meer recepten voor lekkere chili? Hier vind je er nog veel meer!

Gepubliceerd op 13 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!