Chili van 2 bonen met chorizo en zoete aardappel



Bonen zijn super goed voor je. Niet voor niets is 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon.

Zeker in de maand januari, als we toch wat meer op onze portemonnee letten na een dure decembermaand, is het fijn om budgetvriendelijk maar nog steeds lekker te koken. Deze tweebonenchili met chorizo en zoete aardappel voldoet daar in alle opzichten aan.

Voor 4-6 personen

1el neutrale olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 zoete aardappel, in blokjes
1 blik chilibonen (met saus) á 400g
1 blik kidneybonen (afgespoeld) á 400g
1 blik San Marzano tomaten
½ chorizo, in blokjes (á 225g, Stegeman)
1tl gemalen komijn
½ tl kaneel
½ tl gerookt paprikapoeder
zout & peper

Om te serveren: zure room, zachte tortilla’s

Grote pan chili met 2 soorten bonen

Verwarm in een grote pan de olie en fruit knoflook en ui zachtjes aan. Dan blokjes rode paprika, chorizo en zoete aardappel erbij en 5 minuten om en om scheppend meebakken. Bestrooi met de kruiden en schep nog een keer goed door. Dan de twee soorten bonen en tomaten toevoegen, breng zachtjes aan de kook. Vuur zachter zetten en 20-30 minuten laten pruttelen, of tot dat de zoete aardappel beetgaar is. Voeg in de laatste 5 minuten de gele paprika blokjes toe, die houden dan lekker wat ‘bite’.

Efficiënt koken

Serveer met een lekkere lik zure room en zachte tortilla’s. Die zijn ook super lekker om de saus mee op te dopen. Dit gerecht kan ook in zijn geheel worden voorbereid en (deels) worden ingevroren. Dan wel zonder de zure room! Wil je een vega variant, laat dan de chorizo weg

Wil je meer recepten voor lekkere chili? Hier vind je er nog veel meer!

Gepubliceerd op 13 januari 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.