Smulpaapje weekmenu #11



De voorjaarsvakantie zit er weer op, en een van de eerste dingen die ik dan doe is weer een weekmenu maken om ook qua eten terug in het gareel te komen. Want dat we hebben genoten van onze dagen in Engeland moge duidelijk zijn 😉

Toch is Engeland ook deels de inspiratie voor onze eerste weekmenu thuis. Lekker wat vis op het menu deze week, op een manier waar ook de kleine Smulpaapjes er blij van worden!

Smulpaapje weekmenu

maandag           Visstoofschotel
Haal in het weekend lekker wat verse vis en begin de week met heel veel kleur op je bord.

dinsdag              Pasta met kip & romige citroensaus
In no time een schandalig lekker bord pasta, gewoon omdat het kan!

woensdag          Indiase Dahl
Indiaas, in Engeland een zeer gebruikelijke take-away keuken. Hier in Nederland maken we het gewoon lekker zelf.

donderdag        Spaanse maaltijdsoep
Een goedgevulde maaltijdsoep, met alles erin wat je nodig hebt én lekker is!

vrijdag                Fish & Chips
In Engeland doen ze dat met kabeljauw en dikke friet. Wij maken een iets verantwoordere versie, maar nog steeds super lekker!

weekendtip       Engels ontbijttaartje
Alle ingrediënten uit een echt Engels ontbijt, maar dan als taartje. Je weekend kan niet lekkerder beginnen!

boodschappenlijstje

maandag
2el olijfolie
100g wortel
350g venkel
1 gele paprika
15g verse basilicum
2 takjes verse rozemarijn
1 laurierblad
2 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten op sap (à 400g)
1el tomatenpuree
½ tl gerookt paprikapoeder
250g gekleurde kleine tomaatjes
500g kabeljauw (zonder huid)

dinsdag
2 dubbele (scharrel) kipfilets
250g champignons
1el neutrale olie
1 rode ui
200ml slagroom
1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
1 citroen
knoflookpoeder, naar smaak
platte peterselie, fijngesneden (gebruik wat er over is van gisteren)
300g spaghetti

woensdag
500g wortel
325g paprika
1el garam masala
300g gedroogde linzen, naar keuze
1,5L groentebouillon
250ml kokosmelk

donderdag
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (à 150g), (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (à 400g)
200g cavolo nero (palmkool)
1 blik cannellini bonen (à 400g)
½ citroen

vrijdag
2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (à 160g)
1el olijfolie
2tl Zaanse grove mosterd
25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
1 citroen
1el citroensap
10g verse platte peterselie
15g verse bieslook
½ rode ui
½ blikje ansjovisfilets
1 ei
voor erbij: frietjes (naar keuze)

weekendtip
4 plakjes roomboterbladerdeeg
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden door de slager)
4 grote (kastanje)champignons
handje geraspte kaas (naar keuze)
kleine tomaatjes
4 eieren (maat M)
honing (of maple syrup)
1tl gedroogde oregano

Gepubliceerd op 7 maart 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.