Smulpaapje weekmenu #11

De voorjaarsvakantie zit er weer op, en een van de eerste dingen die ik dan doe is weer een weekmenu maken om ook qua eten terug in het gareel te komen. Want dat we hebben genoten van onze dagen in Engeland moge duidelijk zijn 😉
Toch is Engeland ook deels de inspiratie voor onze eerste weekmenu thuis. Lekker wat vis op het menu deze week, op een manier waar ook de kleine Smulpaapjes er blij van worden!
Smulpaapje weekmenu
maandag Visstoofschotel
Haal in het weekend lekker wat verse vis en begin de week met heel veel kleur op je bord.
dinsdag Pasta met kip & romige citroensaus
In no time een schandalig lekker bord pasta, gewoon omdat het kan!
woensdag Indiase Dahl
Indiaas, in Engeland een zeer gebruikelijke take-away keuken. Hier in Nederland maken we het gewoon lekker zelf.
donderdag Spaanse maaltijdsoep
Een goedgevulde maaltijdsoep, met alles erin wat je nodig hebt én lekker is!
vrijdag Fish & Chips
In Engeland doen ze dat met kabeljauw en dikke friet. Wij maken een iets verantwoordere versie, maar nog steeds super lekker!
weekendtip Engels ontbijttaartje
Alle ingrediënten uit een echt Engels ontbijt, maar dan als taartje. Je weekend kan niet lekkerder beginnen!
boodschappenlijstje
maandag
2el olijfolie
100g wortel
350g venkel
1 gele paprika
15g verse basilicum
2 takjes verse rozemarijn
1 laurierblad
2 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten op sap (à 400g)
1el tomatenpuree
½ tl gerookt paprikapoeder
250g gekleurde kleine tomaatjes
500g kabeljauw (zonder huid)
dinsdag
2 dubbele (scharrel) kipfilets
250g champignons
1el neutrale olie
1 rode ui
200ml slagroom
1tl vadouvankruiden (ik gebruik die van Green Gipsy)
1 citroen
knoflookpoeder, naar smaak
platte peterselie, fijngesneden (gebruik wat er over is van gisteren)
300g spaghetti
woensdag
500g wortel
325g paprika
1el garam masala
300g gedroogde linzen, naar keuze
1,5L groentebouillon
250ml kokosmelk
donderdag
1 ui
1 teen knoflook
1 winterpeen (ongeveer 125g)
2el neutrale olie
1 Chorizo Iberico (à 150g), (ik gebruikte het merk Argal, via AH)
½ tl gerookt paprikapoeder
1 pot runderbouillon (350ml) + 3 potten water
1 blik tomatenpulp of tomatenblokjes (à 400g)
200g cavolo nero (palmkool)
1 blik cannellini bonen (à 400g)
½ citroen
vrijdag
2 blikjes (Fishtales) tonijn op water (à 160g)
1el olijfolie
2tl Zaanse grove mosterd
25g Panko (Japanse broodkruim, oa bij AH en toko)
1 citroen
1el citroensap
10g verse platte peterselie
15g verse bieslook
½ rode ui
½ blikje ansjovisfilets
1 ei
voor erbij: frietjes (naar keuze)
weekendtip
4 plakjes roomboterbladerdeeg
6 lange plakken gerookt bacon (liefst iets dikker gesneden door de slager)
4 grote (kastanje)champignons
handje geraspte kaas (naar keuze)
kleine tomaatjes
4 eieren (maat M)
honing (of maple syrup)
1tl gedroogde oregano
Gepubliceerd op 7 maart 2019