Dahl met geroosterde wortel & paprika
Qua uiterlijk verdient dit gerecht misschien niet de schoonheidsprijs, maar die prijs krijgt het wel voor de lekker, het gemak om het te maken en de voedzaamheid van de ingrediënten.
Een fijn gerecht ook om met kinderen een uitstapje te maken naar de Indiase keuken, zonder dat het meteen te ingewikkeld of pittig qua smaken wordt. Probeer maar eens!
Voor 4 personen
500g wortel
325g paprika
1el garam masala
300g gedroogde linzen, naar keuze
1,5L groentebouillon
250ml kokosmelk
zout & peper
optioneel: za’atar pita chips
Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)
Geroosterde groente
Snijd de wortel en paprika in gelijke, grove stukken en bestrooi met garam masala en een drupje olijfolie. Leg op de bakpaat en rooster in 25 – 35 minuten beetgaar. De paprika zal eerder gaar zijn, haal die eventueel na een kwartiertje al van de bakplaat, terwijl je de wortel nog even laat gaan.
Dahl
Kook de linzen beetgaar in de bouillon. Breng die op smaak met kokosmelk, zout en peper. Houdt een schep van de bouillon achter om de geroosterde groente in te pureren. Pureer niet alle groente, maar houdt een paar stukken achter, om je gerecht straks nog wat bite mee te geven, snijd ze dan wel nog wat kleiner.
Dahl met geroosterde groenten
Meng nu de gepureerde groente door de linzen en breng op smaak met zout en peper, voor zover nog nodig. Garneer als je het in een diepe kom serveert nog met een drupje yoghurt en bestrooi als je wilt met wat zwart sesamzaad.
Gepubliceerd op 11 april 2018