Dahl met geroosterde wortel & paprika



Qua uiterlijk verdient dit gerecht misschien niet de schoonheidsprijs, maar die prijs krijgt het wel voor de lekker, het gemak om het te maken en de voedzaamheid van de ingrediënten.

Een fijn gerecht ook om met kinderen een uitstapje te maken naar de Indiase keuken, zonder dat het meteen te ingewikkeld of pittig qua smaken wordt. Probeer maar eens!

worteldahl Smulpaapje

Voor 4 personen

500g wortel
325g paprika
1el garam masala
300g gedroogde linzen, naar keuze
1,5L groentebouillon
250ml kokosmelk
zout & peper
optioneel: za’atar pita chips

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Geroosterde groente

Snijd de wortel en paprika in gelijke, grove stukken en bestrooi met garam masala en een drupje olijfolie. Leg op de bakpaat en rooster in 25 – 35 minuten beetgaar. De paprika zal eerder gaar zijn, haal die eventueel na een kwartiertje al van de bakplaat, terwijl je de wortel nog even laat gaan.

Dahl

Kook de linzen beetgaar in de bouillon. Breng die op smaak met kokosmelk, zout en peper. Houdt een schep van de bouillon achter om de geroosterde groente in te pureren. Pureer niet alle groente, maar houdt een paar stukken achter, om je gerecht straks nog wat bite mee te geven, snijd ze dan wel nog wat kleiner.

Dahl met geroosterde groenten

Meng nu de gepureerde groente door de linzen en breng op smaak met zout en peper, voor zover nog nodig. Garneer als je het in een diepe kom serveert nog met een drupje yoghurt en bestrooi als je wilt met wat zwart sesamzaad.

 

Gepubliceerd op 11 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.
8 juni 2024
Ananas tarte tatin
 
Ananas Tarte Tatin 

De I-RON snijmachine is een must voor iedere hobby kok. Je kunt deze soepele snijmachine zelfs gebruiken om een ananas perfect mee te schillen.
6 juni 2024
recept yoghurtijs
 
Yoghurt ijs met aardbeien en frambozen

Met een ijsmachine is yoghurtijs echt het makkelijkste ijs om zelf te maken. Afhankelijk van het seizoen kies je je favoriete zomerfruit voor erdoor.
6 juni 2024
recept knoflookgarnalen bbq
 
Knoflookgarnalen van de BBQ

Dit is een recept voor knoflookgarnalen van de barbecue. Een heerlijk zomers borrelhapje, dat je in een handomdraai maakt.