Dahl met geroosterde wortel & paprika



Qua uiterlijk verdient dit gerecht misschien niet de schoonheidsprijs, maar die prijs krijgt het wel voor de lekker, het gemak om het te maken en de voedzaamheid van de ingrediënten.

Een fijn gerecht ook om met kinderen een uitstapje te maken naar de Indiase keuken, zonder dat het meteen te ingewikkeld of pittig qua smaken wordt. Probeer maar eens!

worteldahl Smulpaapje

Voor 4 personen

500g wortel
325g paprika
1el garam masala
300g gedroogde linzen, naar keuze
1,5L groentebouillon
250ml kokosmelk
zout & peper
optioneel: za’atar pita chips

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Geroosterde groente

Snijd de wortel en paprika in gelijke, grove stukken en bestrooi met garam masala en een drupje olijfolie. Leg op de bakpaat en rooster in 25 – 35 minuten beetgaar. De paprika zal eerder gaar zijn, haal die eventueel na een kwartiertje al van de bakplaat, terwijl je de wortel nog even laat gaan.

Dahl

Kook de linzen beetgaar in de bouillon. Breng die op smaak met kokosmelk, zout en peper. Houdt een schep van de bouillon achter om de geroosterde groente in te pureren. Pureer niet alle groente, maar houdt een paar stukken achter, om je gerecht straks nog wat bite mee te geven, snijd ze dan wel nog wat kleiner.

Dahl met geroosterde groenten

Meng nu de gepureerde groente door de linzen en breng op smaak met zout en peper, voor zover nog nodig. Garneer als je het in een diepe kom serveert nog met een drupje yoghurt en bestrooi als je wilt met wat zwart sesamzaad.

 

Gepubliceerd op 11 april 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.