Dahl met geroosterde wortel & paprika



Qua uiterlijk verdient dit gerecht misschien niet de schoonheidsprijs, maar die prijs krijgt het wel voor de lekker, het gemak om het te maken en de voedzaamheid van de ingrediënten.

Een fijn gerecht ook om met kinderen een uitstapje te maken naar de Indiase keuken, zonder dat het meteen te ingewikkeld of pittig qua smaken wordt. Probeer maar eens!

worteldahl Smulpaapje

Voor 4 personen

500g wortel
325g paprika
1el garam masala
300g gedroogde linzen, naar keuze
1,5L groentebouillon
250ml kokosmelk
zout & peper
optioneel: za’atar pita chips

Verder nodig: bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Geroosterde groente

Snijd de wortel en paprika in gelijke, grove stukken en bestrooi met garam masala en een drupje olijfolie. Leg op de bakpaat en rooster in 25 – 35 minuten beetgaar. De paprika zal eerder gaar zijn, haal die eventueel na een kwartiertje al van de bakplaat, terwijl je de wortel nog even laat gaan.

Dahl

Kook de linzen beetgaar in de bouillon. Breng die op smaak met kokosmelk, zout en peper. Houdt een schep van de bouillon achter om de geroosterde groente in te pureren. Pureer niet alle groente, maar houdt een paar stukken achter, om je gerecht straks nog wat bite mee te geven, snijd ze dan wel nog wat kleiner.

Dahl met geroosterde groenten

Meng nu de gepureerde groente door de linzen en breng op smaak met zout en peper, voor zover nog nodig. Garneer als je het in een diepe kom serveert nog met een drupje yoghurt en bestrooi als je wilt met wat zwart sesamzaad.

 

Gepubliceerd op 11 april 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!