Kinderkookrecept: Spinaziesoep



Met slechts een paar ingrediënten zet je (samen met je kind(eren) een zelf gemaakte soep op tafel met heel veel verse spinazie erin.

Monstersoep, zo noemde onze dochter deze soep toen ik ‘m jaren geleden voor het eerst voor haar maakte. Hoe je deze soep ook noemt, dat ie barstensvol goeds zit weet je het moment dat je ziet hoe weinig ingrediënten er anders dan spinazie in zitten.

Zo makkelijk is groentesoep maken namelijk. Groente, bouillon en een paar smaakmakers. Dat is het! Kom op, we gaan de keuken in.

Voor grote pan spinaziesoep heb je nodig

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1,5L warme bouillon (van een blokje is prima)
  • 600g verse spinazie, gewassen (met steeltjes)
  • Optioneel: knapperbolletjes * een scheutje room * zalmsnippers

Bereidingstijd: 15 minuten

Spinaziesoep_WEWV_SimonevandenBerg Smulpaapje
foto Simone van den Berg voor Wat eten we vandaag?

Verse spinaziesoep

Je basis voor de spinaziesoep is bouillon. Die kun je zelf maken, maar bouillonblokjes gebruiken is geen misdrijf,  dus gebruik datgene waar je tijd voor hebt. Wil je een 100% vegetarische soep gebruik dan groentebouillon. Ik kies meestal voor kippenbouillon. Neem vervolgens een grote pan, en ik bedoel echt een grote pan, en verhit daar een goeie scheut neutrale olie in. Fruit je ui en knoflook een minuut of vijf zachtjes aan.

Kinderkookrecept

Dan de spinazie erbij( (je snapt nu waarom je pan zo groot moet zijn) en de warme bouillon. Laat alles goed warm worden, zodat de spinazie helemaal slinkt. Dan gaat de staafmixer erop en pureer je net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt. Je kunt het ook in delen in een blender mixen. Terug in de pan en dan nog even goed doorwarmen en als je wil een scheutje room erin. Breng op smaak met zout en peper en je soep is klaar.

Als je de soep serveert is het lekker om er wat zalmsnippers in de doen, maar ook uitgebakken spekjes is heerlijk. Wij kiezen vaak voor knapperbolletjes of croutons (die kun je ook heel prima zelf maken, kijk hier maar). In dat geval geen zalm of spek in de soep doen, dat wordt te veel!

Gepubliceerd op 20 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.