Kinderkookrecept: Spinaziesoep

Met slechts een paar ingrediënten zet je (samen met je kind(eren) een zelf gemaakte soep op tafel met heel veel verse spinazie erin.
Monstersoep, zo noemde onze dochter deze soep toen ik ‘m jaren geleden voor het eerst voor haar maakte. Hoe je deze soep ook noemt, dat ie barstensvol goeds zit weet je het moment dat je ziet hoe weinig ingrediënten er anders dan spinazie in zitten.
Zo makkelijk is groentesoep maken namelijk. Groente, bouillon en een paar smaakmakers. Dat is het! Kom op, we gaan de keuken in.
Voor grote pan spinaziesoep heb je nodig
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1,5L warme bouillon (van een blokje is prima)
- 600g verse spinazie, gewassen (met steeltjes)
- Optioneel: knapperbolletjes * een scheutje room * zalmsnippers
Bereidingstijd: 15 minuten
foto Simone van den Berg voor Wat eten we vandaag?
Verse spinaziesoep
Je basis voor de spinaziesoep is bouillon. Die kun je zelf maken, maar bouillonblokjes gebruiken is geen misdrijf, dus gebruik datgene waar je tijd voor hebt. Wil je een 100% vegetarische soep gebruik dan groentebouillon. Ik kies meestal voor kippenbouillon. Neem vervolgens een grote pan, en ik bedoel echt een grote pan, en verhit daar een goeie scheut neutrale olie in. Fruit je ui en knoflook een minuut of vijf zachtjes aan.
Kinderkookrecept
Dan de spinazie erbij( (je snapt nu waarom je pan zo groot moet zijn) en de warme bouillon. Laat alles goed warm worden, zodat de spinazie helemaal slinkt. Dan gaat de staafmixer erop en pureer je net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt. Je kunt het ook in delen in een blender mixen. Terug in de pan en dan nog even goed doorwarmen en als je wil een scheutje room erin. Breng op smaak met zout en peper en je soep is klaar.
Als je de soep serveert is het lekker om er wat zalmsnippers in de doen, maar ook uitgebakken spekjes is heerlijk. Wij kiezen vaak voor knapperbolletjes of croutons (die kun je ook heel prima zelf maken, kijk hier maar). In dat geval geen zalm of spek in de soep doen, dat wordt te veel!
Gepubliceerd op 20 maart 2020