Kinderkookrecept: Spinaziesoep



Met slechts een paar ingrediënten zet je (samen met je kind(eren) een zelf gemaakte soep op tafel met heel veel verse spinazie erin.

Monstersoep, zo noemde onze dochter deze soep toen ik ‘m jaren geleden voor het eerst voor haar maakte. Hoe je deze soep ook noemt, dat ie barstensvol goeds zit weet je het moment dat je ziet hoe weinig ingrediënten er anders dan spinazie in zitten.

Zo makkelijk is groentesoep maken namelijk. Groente, bouillon en een paar smaakmakers. Dat is het! Kom op, we gaan de keuken in.

Voor grote pan spinaziesoep heb je nodig

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1,5L warme bouillon (van een blokje is prima)
  • 600g verse spinazie, gewassen (met steeltjes)
  • Optioneel: knapperbolletjes * een scheutje room * zalmsnippers

Bereidingstijd: 15 minuten

Spinaziesoep_WEWV_SimonevandenBerg Smulpaapje
foto Simone van den Berg voor Wat eten we vandaag?

Verse spinaziesoep

Je basis voor de spinaziesoep is bouillon. Die kun je zelf maken, maar bouillonblokjes gebruiken is geen misdrijf,  dus gebruik datgene waar je tijd voor hebt. Wil je een 100% vegetarische soep gebruik dan groentebouillon. Ik kies meestal voor kippenbouillon. Neem vervolgens een grote pan, en ik bedoel echt een grote pan, en verhit daar een goeie scheut neutrale olie in. Fruit je ui en knoflook een minuut of vijf zachtjes aan.

Kinderkookrecept

Dan de spinazie erbij( (je snapt nu waarom je pan zo groot moet zijn) en de warme bouillon. Laat alles goed warm worden, zodat de spinazie helemaal slinkt. Dan gaat de staafmixer erop en pureer je net zo lang tot je een mooie gladde soep hebt. Je kunt het ook in delen in een blender mixen. Terug in de pan en dan nog even goed doorwarmen en als je wil een scheutje room erin. Breng op smaak met zout en peper en je soep is klaar.

Als je de soep serveert is het lekker om er wat zalmsnippers in de doen, maar ook uitgebakken spekjes is heerlijk. Wij kiezen vaak voor knapperbolletjes of croutons (die kun je ook heel prima zelf maken, kijk hier maar). In dat geval geen zalm of spek in de soep doen, dat wordt te veel!

Gepubliceerd op 20 maart 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!